expozitie de icoane (2011-12-09)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 17 decembrie 2011, ora 12.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției Icoană pe glajă. Expune Corina Petculescu.

 
      Absolventă a UNARTE București, Facultatea de Arte Decorative, Corina Petculescu devine în 2001 membru U.A.P. - secția Artă Plastică Religioasă și Restaurare. Vasta sa activitate artistică se evidențiază în cadrul numeroaselor expoziții de grup și personale la care a participat de-a lungul timpului: în primul rând o îndelungată colaborare cu Muzeului Å¢ăranului Român și Muzeul Satului; numeroase expoziții în țară dar și în afară: Italia, Franța etc. Lucrări personale ale artistei se regăsesc în colecții particulare din România, Italia, Franța, Marea Britanie, Germania, Spania, Ungaria, Bulgaria, Japonia, SUA, Mexic etc.
 
       Artista face parte dintre puținii artiști care recuperează meșteșugul icoanei, întorcându-se cu fidelitate la canonul și la modelele vechilor școli de iconari din Transilvania. Suportul original al icoanei este reconstituit folosind glaja -  sticla manufacturată prin suflare - profile de rame și tipare vechi, izvoade desenate direct după icoanele originale.
 
      Expoziția "Icoană pe glajă" va fi deschisă în perioada 17 decembrie 2011 - 13 ianuarie 2012.
 
      La vernisaj vor fi prezentate și lucrările unui grup de copii de la școala din Valea Popii, comuna Mihaiești (domiciliul actual al Corinei Petculescu), elevii fiind pregătiți chiar de către artistă.
 

 
 

 

fotografie
vizualizeaza galerie foto

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.