EXPOZIȚIE Puiu Costachi Dumitraș (2019-06-05)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 8 iunie 2019, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de PICTURĂ a artistului plastic Puiu Costachi Dumitraș.

 

Absolvent al Universității Naționale de Arte din București, clasa prof. Tudor Moraru, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București. 

 

De-a lungul timpului a deschis o serie de expoziții personale și a participat la importante expoziții de grup și saloane naționale. În 2019 a fost prezent cu lucrări în expozițiile: 

·         „Pictura” - Galeria Carol 53 - Puiu Costachi Dumitraș și Daniel Crăciun; 

·         Anuala de Artă Religioasă și Restaurare - Muzeul Satului.

 

Are lucrări în patrimoniul unor instituții de cultură și în colecții private.

 

„În toate peisajele sale, dialogul comunică și statornicește o atmosferă de liniște și pace. Contururile, și ele, mai mult sugerate, grație unei cromatici cald învăluitoare cu accente romantice, în care domină roșul-pal, motivul direct, albastrul-azur, nuanțele de verde sau gri etc., descoperă lumi și așezări de vis. Uneori, pe vaste câmpii cu ierburi înalte, avem impresia că pasc, nestingherite, ierbivore uriașe (...). Portretele sale generice și cu valoare simbolică sugerează durerea în varii ipostaze. (...) În pictura lui Puiu Costachi Dumitraș se remarcă durerea și suferințele ce presupun un veritabil proces de constituire și autodefinire umană. Impresia că oamenii săi sunt numai mușchi, sânge, oase, aflați într-un dramatic proces de întregire și afirmare existențială, ne poartă cu gândul spre faimoasele ecorșeuri.” (Augustin Macarie, critic de artă)

 

 Evenimentul va fi completat cu un scurt recital muzical susținut de Felicia Dumitraș (muzică folk) și Dimitri Dumitraș (violă).

  

Expoziția va fi deschisă în perioada 8-21 iunie 2019.

 

Vă așteptăm.

 

Ioan Crăciun

Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

video

foto
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.