Expozitie de icoane

   Icoana nu este un tablou, ci traducerea in imagine a misterului divin. Exista multi iubitori ai icoanelor si, in general, a artei religioase a Bisericilor ortodoxe, dar mesajul lor spiritual rareori este inteles pe deplin.
   In mediile ecumenice sunt luate in consideratie traditiile Bisericilor ortodoxe, insa nu arareori se simte o oarecare rezerva cu privire la prezenta icoanelor in cultul ortodox, considerata drept exagerata. 
   Chiar aceasta coincidenta a exaltarii imaginilor sacre cu ocazia sarbatorilor Ortodoxiei, adica cu proclamarea liturgica a dogmelor revendicate de primele sapte concilii ecumenice indica faptul ca icoanele, pentru Biserica Ortodoxa, au o semnificatie mult mai mare decat ceea ce reprezinta, pentru Biserica Catolica spre exemplu, imaginile sacre.

2004-12-18

Muscel. Fotoistorie

   Expozitia Muscel. Fotoistorie incearca sa releve doua ipostaze: viata cotidiana a Campulungului vechi reflectata in imaginea pe care o poate cuprinde o fotografie si, in acelas timp, s-a dorit o reliefare a Istoriei Fotografiei de la intemeietorul acestei arte, Carol Popp de Szathmary, de la Fr. Duschek sau Cavallar, pana la artistii contemporani. In afara de fotografii ale vechilor familii sunt prezentate fotografii realizate de N. Th. Stefanescu, fotografii aflate in fondul Bibliotecii Academiei Romane.

2004-11-20

Expozitia Simpozionului National de Sculptura - Voina

   Radu Adrian: Ideea infiintarii unei tabere de creatie la Voina din muntii Muscelului a plecat de la nevoia artistilor de a lucra uneori intr-un mediu cat mai apropiat spiritului lor.[...]
    O tabara de creatie isi atinge scopul doar atunci cand ofera creatorilor posibilitatea de a zamisli opere gandite intr-o forma sincera, nativa, nedirijata.
    Ne propunem in primul rand dezvoltarea in continuare a culturii romanesti la cota cea mai inalta a exigentelor profesionale, in care artistul raspunde doar unui pariu cu sine.

2004-10-16

Maria Proca-Jinga

S-a născut în 1928 la Berevoești - Muscel
A absolvit Åžcoala de Arte din Câmpulung, clasa prof. Alexandru Donici.
A urmat cursuri postliceale de arte frumoase la București în 1968.
Este membru fondator al Cenaclului de Arte Plastice „I. D. Negulici”.
În 1999 a făcut o importantă donație de 47 de lucrări localității natale, pentru înființarea unei colecții. La 28 august 1999 Consiliul Local al com. Berevoești i-a oferit titlul de Cetățean de onoare. A completat colecția donând alte tablouri și obiecte personale în 2002.

2004-09-25

Bogdan Petry - "Sunteți la mâna mea"

   Este nãscut în anul 1965 la Bucuresti. A absolvit Academia de Arte Plastice - Bucuresti, în 1996, fiind de profesie plastician.
   Membru al Cenaclului de arte plastice "Ioan D. Negulici" din anul 2000.
   Pasiuni: storybord, caricatura.
   Premii si distinctii:
   1992 - premiul I la creatie cinematograficã - sectia "desene animate"
   1993 - Marele premiu - “Festivalul national de umor” - Bucuresti.

2004-09-04

Cenaclul I.D. Negulici

   'Mediul spiritual de care beneficiază Câmpulungul se datorează prezenței, la tot pasul, a dovezilor de cultură menite să susțină concret autenticitatea și adâncimea ancestrală a rădăcinilor lor. 
   Actualilor moștenitori ai acestor locuri (ne referim la plasticieni) le este justificată mândria locală și le este îndreptățită dorința de a participa direct, la procesul de continuitate impus de valorile istorice ale locului.' (Gh. Pantelie)

2004-08-07
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.