Lansare de carte

 

Ne face placere sa va invitam marti 27 decembrie 20011, ora 11, la Galeria Arta din Campulung, unde va avea loc lansarea a doua volume publicate recent la Editura Ars Docendi::
 ION BARBU, autor Dinu Pillat, editie 2011 de Ioan Craciun, text ingrijit de Rodica Pandele
 MUSCELUL. Marturii in timp, autor Adrian Savoiu
 

 

2011-12-22

expozitie de icoane

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 17 decembrie 2011, ora 12.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziÅ£iei Icoană pe glajă. Expune Corina Petculescu.

 
      Absolventă a UNARTE BucureÅŸti, Facultatea de Arte Decorative, Corina Petculescu devine în 2001 membru U.A.P. - secÅ£ia Artă Plastică Religioasă ÅŸi Restaurare. Vasta sa activitate artistică se evidenÅ£iază în cadrul numeroaselor expoziÅ£ii de grup ÅŸi personale la care a participat de-a lungul timpului: în primul rând o îndelungată colaborare cu Muzeului Ţăranului Român ÅŸi Muzeul Satului; numeroase expoziÅ£ii în Å£ară dar ÅŸi în afară: Italia, FranÅ£a etc. Lucrări personale ale artistei se regăsesc în colecÅ£ii particulare din România, Italia, FranÅ£a, Marea Britanie, Germania, Spania, Ungaria, Bulgaria, Japonia, SUA, Mexic etc.
 
       Artista face parte dintre puÅ£inii artiÅŸti care recuperează meÅŸteÅŸugul icoanei, întorcându-se cu fidelitate la canonul ÅŸi la modelele vechilor ÅŸcoli de iconari din Transilvania. Suportul original al icoanei este reconstituit folosind glaja -  sticla manufacturată prin suflare - profile de rame ÅŸi tipare vechi, izvoade desenate direct după icoanele originale.
 
      ExpoziÅ£ia "Icoană pe glajă" va fi deschisă în perioada 17 decembrie 2011 - 13 ianuarie 2012.
 
      La vernisaj vor fi prezentate ÅŸi lucrările unui grup de copii de la ÅŸcoala din Valea Popii, comuna MihaieÅŸti (domiciliul actual al Corinei Petculescu), elevii fiind pregătiÅ£i chiar de către artistă.
 

 
 

 

2011-12-09

Traditii populare in lume

Ne face plăcere să vă invităm, sâmbătă 12 noiembrie 2011, ora 11:30, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÅ£iei TradiÅ£ii populare în lume. Vor fi expuse lucrări premiate în cadrul expoziÅ£iei internaÅ£ionale Costumul naÅ£ional ÅŸi dansul popular din Å£ara mea, organizată de Muzeul NaÅ£ional al Viticulturii ÅŸi Pomiculturii GoleÅŸti, în colaborare cu Cercul de pictură Culoare ÅŸi vis din Corbeni-ArgeÅŸ, coordonat de profesor Elena Stoica.
 
Invitate la vernisaj: dr. Filofteia Pally, director al Muzeului GoleÅŸti ÅŸi pictoriÅ£a Elena Stoica.

Proiectul, propus de pictoriÅ£a Elena Stoica, în colaborare cu colectivul ÅŸtiinÅ£ific al Muzeului GoleÅŸti, a constat în organizarea în luna septembrie 2011 a unui concurs internaÅ£ional de pictură, la care au participat 625 de copii ÅŸi tineri din 11 ţări: Argentina, Bulgaria, Canada, China, Emiratele Arabe Unite, Iran, India, Rusia, România, Turcia, Ucraina.

2011-11-12

Vitrinele toamnei

  In cadrul ultimei editii a Targului International de Carte GAUDEAMUS, Editura Ars Docendi-Universitatea din Bucuresti a lansat volumul Vitrinele toamnei de Tudor Musatescu, editie ingrijita de Bogdan Musatescu si Ioan Craciun. Evenimentul a fost insotit de expozitia Tudor Musatescu.40 de ani de la iesirea din scena si s-a bucurat de participarea domnilor Bogdan Musatescu, Ilinca Tomoroveanu, Traian Stanescu si Gavril Patru, actori la Teatrul National din Bucuresti, Lucia Hossu-Longin si Dan Necsulea, realizatori TVR, precum si a unor actori tineri de la Teatrul Mic si Compania Dell Arte.

     Gandita pentru a fi adusa si la Campulung, dar amanata de mai multe ori din motive obiective, expozitia, intr-o forma mult extinsa, va fi prezenta acum pe simezele Galeriei Arta din Campulung Muscel.

     Realizator: Ioan Craciun, director al Editurii Ars Docendi.
 
     Vernisajul va avea loc vineri 2 septembrie 2011, ora 11, odata cu prezentarea volumului Vitrinele toamnei, reeditare in facsimil a editiei din 1926 , publicata la Tipografia si Libraria Gh. N. Vladescu - Campulung Muscel.
      Invitat special: Bogdan Musatescu, fiul scriitorului, actor la Teatrul National din Bucuresti
      Vor mai fi prezenti: Lucia Hossu-Longin, Dan Necsulea, Gavril Patru
      Expozitia cuprinde reproduceri dupa fotografii, documente, manuscrise, fragmente de jurnal, din arhivele si colectiile domnilor Bogdan Musatescu, Ioan Craciun, Anca Mirea, Dumitru Georgescu, Gheorghe Chita, selectiuni din albumul Campulungul lui Musatescu, autor Ioan Craciun, Ars Docendi 2003, imagini din piesa Titanic Vals (Teatrul Nottara, 2003), caricaturi de Bogdan Petry si desene de Constant Damboianu.

 

2011-09-02

Restituiri. Oameni ÅŸi locuri din Muscel

 

Ne face plăcere să vă anunţăm că sâmbătă 15 octombrie 2011, ora 11:30, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, în cadrul ciclului de evenimente Restituiri. Oameni ÅŸi locuri din Muscel, va avea loc o întâlnire dedicată marcării a 125 de ani de la naÅŸterea preotului Gheorghe Cotenescu ÅŸi a 50 de ani de la moartea preotului Nicolae Mănescu, ambii personalităţi importante în istoria judeÅ£ului Muscel ÅŸi a României interbelice.

 

Preotul Gheorghe Cotenescu (1886-1965) a fost secretar ÅŸi prieten apropiat al lui Nicolae Iorga în perioada 1906-1940. În perioada 1931-1943 a conferenÅ£iar la Universitatea Populară "N. Iorga" de la Vălenii de Munte. A fost preot militar în războiul de reîntregire, deputat (1931-1932) ÅŸi membru al conducerii naÅ£ionale a Partidului NaÅ£ionalist Democrat (1932-1946). A fost profesor la seminariile Câmpulung, Curtea de ArgeÅŸ ÅŸi Cernica, precum ÅŸi redactor ÅŸi publicist la Liga Culturală. După mulÅ£i ani de trudă a reuÅŸit să termine noua biserică din StoeneÅŸti, sfinÅ£ită de IPS Patriarhul Nicodim la 8 octombrie 1939. După instalarea regimului comunist a fost deÅ£inut politic (1949-1950), fiind arestat, anchetat ÅŸi condamnat pentru sprijinul acordat grupării conduse de Gheorghe Arsenescu.

 

Preotul  Nicolae Mănescu (1884-1961) a fost implicat în viaÅ£a politică, activând din 1926 în rândurile Partidului NaÅ£ional Ţărănesc. A fost deputat în primul parlament al României Mari ÅŸi prefect al judeÅ£ului Muscel. Din 1912 ÅŸi până în 1958 (când a fost arestat) a fost preot paroh al Bisericii Apa Sărată din Câmpulung. După instalarea regimului comunist, s-a implicat în miÅŸcarea de rezistenţă anticomunistă iniÅ£iată de colonelul Gheorghe Arsenescu, ÅŸi mai ales în sprijinul grupului condus de Toma ArnăuÅ£oiu. Ca atare, a fost urmărit de poliÅ£ia politică. La 27 iunie 1958, preotul a fost arestat, la vârsta de 74 de ani, ÅŸi condamnat la închisoare. Părintele Mănescu nu avea să reziste mult regimului de exterminare prin care a fost purtat, încât la 31 iulie 1961 a decedat în penitenciarul BotoÅŸani.

 

 

2011-10-13

Povestea familiei Arnăuţoiu din Nucşoara

Ne face plăcere să vă anunţăm că sâmbătă 8 octombrie 2011, ora 11:00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, va avea loc lansarea volumului Povestea familiei ArnăuÅ£oiu din NucÅŸoara, ediÅ£ie de Ioan Crăciun, conÅ£inând relatări ÅŸi mărturisiri ale Elenei Ion ArnăuÅ£oiu. Prefaţă ÅŸi Tabel cronologic de Ioana Raluca Voicu-ArnăuÅ£oiu.

 

 

2011-10-11
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.