Expozitie MAHRAME

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 20.12.2014, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel unde va avea loc vernisajul expoziției MAHRAME: PORTRETE ÅžI NUME: Martiri ai regimului comunist (Instalație textilă. Expoziție comemorativă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din 1989). Expune Irina Hasnaș-Hubbard, artist textil, consultant în design de expoziții, formator, educator de muzeu, art instructor (Master of Fine Arts-Museum Studies, Philadelphia), doctor în muzeografie/istorie.

Lucrările au fost concepute pentru Anul Martiriului 2014. Expoziția MAHRAME: PORTRETE ÅžI NUME: Martiri ai regimului communist este organizată sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii celor 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.
Vernisajul este însoțit de prezentarea volumului Povestea familiei Arnăuțoiu din Nucșoara. Relatări de Elena Ion Arnăuțoiu, ediție de Ioan Crăciun, Editura Ars Docendi, 2014.
În cursul itinerării expoziției, mahramele au fost expuse în holul central al penitenciarului Râmnicu Sărat, iar apoi în Turnul Temniței din cetatea Făgărașului, unde este găzduit Muzeul Țării Făgărașului.
Numele expoziției trimite la Mahrama Veronicăi. În interpretarea autoarei, ,,mahramele sunt pânze țesute în casă, pe ele fiind imprimate portretele unor membri ai grupurilor de rezistență anticomunistă fotografiați în timpul detenției. Fiecare mahramă, diferită și unică, poartă figura unei persoane reale, cu destinul ei din România anilor`50".

Celor aproximativ 40 de mahrame itinerate până acum, în expoziția actuală li se va alătura una nouă. Aceasta va conține nume ale tinerilor de 22 de ani înmormântați în Cimitirul Eroilor Revoluției din București.

Vă așteptăm!

 Ioan Crăciun

Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei Arta

2014-12-19

LANSARE DE CARTE

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 29 noiembrie 2014, ora 11.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc o evocare a maeștrilor epigramei românești, Cincinat Pavelescu și Al. O. Teodoreanu (Păstorel). Cu această ocazie vor fi lansate volumele Joaca strică cojoaca, autor Constantin Miu și Duhul vorbei, autor Gheorghe Mitroiu.

Evenimentul este dedicat împlinirii a 80 de ani de la moartea lui Cincinat Pavelescu și a 50 de ani de la moartea lui Al. O. Teodoreanu.

 

 
Vă așteptăm!
Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei Arta

2014-11-27

Revelatii

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 1 noiembrie 2014, ora 11.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de artă plastică: Revelații. Expun: Tudor Meiloiu (pictură) și Viorel Cojoc (grafică), membri ai Uniunii Artiștilor Plastici - București. Evenimentul marchează și împlinirea de către Tudor Meiloiu a 70 de ani de viață și a 50 de ani de carieră artistică.
 
Expoziția se va desfășura în perioada 1-28 noiembrie 2014.

Vă așteptăm!

2014-10-29

Lansare monografie preot Răuțescu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 18 octombrie 2014, ora 11, la Galeria Arta din Câmpulung, unde va avea loc prezentarea volumelor: Dargoslavele (autor: preot Ioan Răuțescu), reeditare în facsimil a ediției din 1937, Editura Ars Docendi,  și Comunitatea de viață și muncă a moșnenilor dragoslăveni (autori: Marcel Mogoș, Viorel Irimia și Marian Frigură), Editura Paralela 45.
 
 
 
Vă așteptăm,
 
Ioan Craciun,
Director al Editurii Ars Docendi
Universitatea din Bucuresti
Curator al Galeriei Arta

2014-10-16

Grigore Stan

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 octombrie 2014, ora 11.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Grigore Stan din Târgoviște
 
Expoziția se va desfășura în perioada 4-24 octombrie 2014.

Vă așteptăm!

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2014-10-02

Antoneta Cocos Andreescu

Ne face plăcere să vă invităm vineri 12 septembrie 2014, ora 17.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de pictură Frenezia culorilor. Expune Antoneta Cocoș-Andreescu, membră a Cenaclului de Arte Plastice "Constantin Brâncuși" din Craiova și a Cenaclului de Arte Plastice "I. D. Negulici" din Câmpulung. Antoneta Cocoș-Andreescu, distinsă cu mai multe premii, are numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup și saloane naționale, lucrările sale fiind prezente în colecții particulare din țară și din străinătate.

(...) Gândind și regândind mereu structuri compoziționale relativ complexe, artista își clădește cu dezinvoltură construcția cromatică cu permanente alternanțe cald-rece, într-o arhitectură în care linia devine accent, iar tușa de culoare, adesea împăstată, creează ritmuri alerte sugestionând privitorului tumultul său interior. De aici senzația de trăire intensă în fața motivului-subiect, pe care o transmite în compozițiile sale, dar mai ales acea notă de sensibilitate autentică, curată, fără contrafaceri studiate și de spontaneitate a gestului. Este o artistă născută cu darul și harul culorii, care și-a construit cu migală demersul artistic.
(Florin Rogneanu, director al Muzeului de Artă Craiova, februarie 2011)
 

Expoziția se va desfășura în perioada 12 septembrie - 26 septembrie 2014.

Vă așteptăm!

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2014-10-02
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.