LANSARE CARTE (2018-10-03)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 octombrie 2018ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc lansarea volumului Ca să încerc rotundul lumii. Jurnal de călătorie, autor Adrian Săvoiu. 

 

Adrian Săvoiu (n. 1954, Câmpulung-Muscel) este profesor de limba și literatura română. A absolvit Universitatea din București, Facultatea de Litere în anul 1978. Cercetările în domeniu și experiența de profesor s-au concretizat în redactarea manualelor de limba și literatura română pentru clasele de liceu, pentru Școlile de Arte și Meserii, în alcătuirea de antologii, ghiduri și auxiliare didactice, tipărite la edituri importante ca All, Teora, Humanitas și Art. Din anul 2005 a avut un parteneriat permanent cu Editura Ars Docendi - Universitatea din București, unde a tipărit 13 volume (2 în colaborare) și a îngrijit 4 ediții, toate despre cultura și istoria zonei Muscel. În anul 2011 i s-a acordat titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Câmpulung-Muscel”. 

„Febra călătoriilor pe care le-am făcut după prăbușirea Cortinei de Fier poartă în ea frustrarea eșecurilor repetate de a vedea Occidentul înregistrate înainte de 1989. Destul de târziu, abia în 1997, a venit în sfârșit pasul cel mare: 45 de zile la Paris. M-am pregătit pentru această călătorie ca într-o sesiune de examene. La tot ceea ce știam până atunci, am adăugat bibliografie, am scotocit după cărți în toată biblioteca, am împrumutat ghidul Michelin (în România anului 1997 nu exista un ghid al Parisului, pe care să îl cumperi!), am achiziționat hărți cu Parisul, mi-am făcut chiar zeci de fișe. O lună întreagă, înainte de a pleca, m-am pregătit zi de zi, asiduu. Așa cum consemnez în primele rânduri ale acestui jurnal de călătorie, după refuzul vizei în 1983, Parisul nu mai era pentru mine doar un oraș, ci se transformase într-un mit”, scrie Adrian Săvoiu în cuvântul înainte al cărții, intitulat Demonul călătoriei.

 

Lansarea se înscrie în seria de evenimente organizate de Editura Ars Docendi în cursul anului 2018, la 20 de ani de la înființare.

 

Vă așteptăm.


Ioan Crăciun,
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.