Dorel Zaica - Copilul intre Diavol si Dumnezeu

   Dorel ZAICA s-a nascut la 22 iulie 1939 în Bucuresti. Absolvent al Scolii medii de Arte Plastice si al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, promotia 1959-1965.
   A organizat zeci de expozitii personale în România si sase în Franta, SUA, Germania, Belgia, Spania, Austria. Lucrarile sale figureaza în numeroase colectii de stat si particulare din România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Italia, Spania, Franta, Olanda, Belgia, Finlanda, Germania, Anglia, Elvetia, Republica Dominicana, Argentina, Brazilia, SUA, Japonia, Australia.
   În perioada 1978-1986 a coordonat Studioul de pictura de la Muzeul Colectiilor. Între 1990 si 1992 a fost director al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza. 
   În anul 2000, apare volumul „Experimentul Zaica”, semnat de Daniela Alexandrescu, Irina Nicolau si Ciprian Voicila, cu o prefata de Andrei Plesu. În 2002, decorat prin decret prezidential al Braziliei pentru activitatea de coordonator artistic al Fundatiei Brazilia-România.

   Mai multe despre autor: Este profesor de desen din 1965. Concepe peste 100 de experimente de creativitate aplicata din care au rezultat 19 expozitii în România, 4 workshop-uri, doua filme de scurt metraj si sapte carti în curs de publicare si în manuscris, doua cuprinzând probleme de teoria artei si cinci continând experimente de creativitate.

2005-12-17

Galeria copiilor - Expozitie de lucrari plastice realizate de copii

Luiza Barcan: Adevarul Literar si Artistic:
    Exista o forma de arta care nu cunoaste nici un fel de bariere interioare in exercitarea ei. O arta pornita direct din inimi curate si care se adreseaza sufletelor nepervertite. O arta care vorbeste despre perceptia prima a lumii si a povestilor ei. Ati ghicit, e vorba despre pictura copiilor, mai ales a celor foarte mici.

2005-05-27

Eugen Ciocan - Fotocabinet: Portrete nobile si sentimentale

Director si Fotograf al Studioului de fotografie FotoCabinet (www.fotocabinet.ro), Eugen Ciocan a absolvit Academia de Teatru si Film, imagine de film si TV. 
   Realizator de documentare si eminisiuni, spoturi si fotografie publicitara, creatie si strategie de comunicare in campanii electorale. 
   Castigator (in calitate de coordonator de proiect) impreuna cu echipa GMP Map al premiului Gold Effie pentru strategia de comunicare publicitara: `Traian Basescu - Totul sau nimic`.

2005-05-07

Arta Taraneasca si Mestesuguri Traditionale

Galeria Arta din Campulung Muscel organizeaza in data de 22 aprilie 2005 expozitia de arta traditionala: Arta Taraneasca si Mestesuguri Traditionale. 

2005-04-02

Salonul de primavara

   Salonul de primavara al Artistilor Plastici din Judetul Arges este organizat de Consiliul Judetean Arges si Centrul Judetean pentru Conservarea si promovarea culturii traditionale Arges, Editura Ars Docendi si Pristavu Center. 
   Vernisajul expozitiei are loc in data de 26 martie 2005.

2005-03-26

Papusi si vesminte indiene

   Expozitia de papusi si vesminte indiene este organizata de Ambasada Indiei la Bucuresti si de Consiliul Indian de Relatii Culturale - New Delphi, in perioada-februarie martie 2005.
   Expozitia este gazduita in Bucuresti la Muzeul Taranului Roman, apoi in Ramnicu Valcea (Galeriile de arta ale UAP), Campulung (Galeria ARTA) si Tulcea (Muzeul de Etnografie si Arta Populara).

2005-02-25
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.