Expoziție Eugen Ciocan (2018-06-07)

Vă propunem o întâlnire cu regizorul Eugen Ciocan, „maître photographe”, și cu portretele sale însoțite de legende, reunite în cadrul expoziției „Versus – atunci și acum”.
Vernisajul va avea loc sâmbătă 9 iunie 2018, la Galeria Arta din Câmpulung-Muscel, ora 11:30.

Eugen Ciocan, realizator de filme documentare și creator de publicitate, a făcut un viraj lent, dar ireversibil către un domeniu mai tihnit, și anume paseismul. Dar nu sub o formă melancolic-contemplativă, ci într-o variantă profesionistă.

Mai concret, a înființat în București așa-numitul FotoCabinet, locul destinat regăsirii unui ritual: vizita la fotograf. Mai mult: portretele sunt realizate în tehnică argintică și sunt colorate manual, autorul încăpățânându-se să mențină registrul poetic de odinioară cu orice preț.


„FotoCabinet a devenit o insulă în mijlocul Centrului Istoric de azi, asediat de terase și vacarm profan. Prestigiul lui a împins lucrurile și mai departe: de câteva luni locul a devenit Muzeul «Micul Paris».


Expoziția «Versus – atunci și acum» a fost deschisă la inaugurarea FotoCabinetului în 2010. Centrul Istoric era la acea vreme un maldăr de străzi desfundate care stagnau în această stare de ani de zile. Un număr de personalități și vedete de mare notorietate au concedat provocării artistului de a poza în veșminte de epocă în acest decor răvășit. Contrastul este izbitor. Lucrurile rămân de o tristă actualitate, întrucât diferența dintre așteptările noastre și realitățile înconjurătoare se menține la o cotă tot mai alarmantă.” (Eugen Ciocan)

Expoziția va fi deschisă în perioada 9 iunie – 6 iulie 2018.

 

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Universitatea din București

 

video

foto
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.