EXPOZITIE AFIȘE (2020-08-27)

Ne face plăcere să vă invităm la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde puteți vizita expoziția Galeria cu afișeAnii începutului: 2004-2007. Majoritatea afișelor expuse au fost realizate la Editura Ars Docendi, răspunzând propunerilor expozanților sau autorilor.

Aceasta este prima dintr-o serie retrospectivă de așezări pe simeze ale afișelor celor mai importante evenimente desfășurate aici începând cu 3 iulie 2004, data deschiderii primei expoziții, respectiv a inaugurării Galeriei în cadrul Pristavu Center. Toate evenimentele expoziționale și culturale sunt marcate pe site-ul Galeriei.

Până în prezent s-au succedat 250 de evenimente care, păstrând cadrul și standardul expozițional al unei galerii de artă, s-au caracterizat și printr-o anumită diversitate: artă plastică cu precădere, fotografie, etnografie, artă religioasă, lansări de carte, întâlniri muzicale, teatrale ș.a., multe dintre ele având autori și protagoniști cu recunoaștere națională sau internațională.

Manifestarea actuală cuprinde afișe ale evenimentelor din primii ani, perioadă în care a început constituirea memoriei și istoriei acesteia. Încercăm să intrăm în așa-zisa „nouă normalitate”, continuând tradiția Galeriei și raportându-ne la vechea normalitate, cea de dinaintea pandemiei*. Luni bune, nici aici nu s-au mai putut programa vernisaje, lansări de carte etc. De aceea, am ales o altfel de expoziție, care să le reunească pe cele din primii ani și să ne aducă aminte cum era înainte, când, așa cum inspirat spunea cineva, „eram fericiți și nu știam”.

Privind în urmă prin intermediul afișelor, ne putem (re)întâlni cu deja vechii prieteni și colaboratori ai Galeriei: membri ai mai multor filiale UAP din România, ai Cenaclului „I.D. Negulici”, oameni de cultură, scriitori, actori, artiști fotografi, meșteri populari, colecționari sau studenți, pe atunci, de la UNArte și de la UNATC etc. Unii dintre ei ne privesc de dincolo. Avem acum prilejul să le trimitem aplauzele noastre.

Expoziția va fi deschisă în perioada august-septembrie 2020, putând fi vizitată începând cu data de 27 august – bineînțeles, cu respectarea normelor legale și a restricțiilor generate de situația actuală.

 

„Fără frică în noul an!” a fost urarea dintre ani a realizatorului acestei expoziții (subsemnatul)Chiar că am avut și avem nevoie de curaj în acest an. Și de speranță.

video

Introducere stire


Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.