Parvu Mutu Zugravul (2007-06-30)

   In 2007 se implinesc 350 de ani de la nastere: 1657 - Campulung Muscel.
   Expozitia organizata de Galeria Arta este una de conservare - restaurare pictura murala
   Sunt prezentate reproduceri din frescele pictate de Parvu Mutu la Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" din Filipestii de Padure si la Biserica "Sfintii Arhangheli" de la Manastirea Berca.
   Expert restaurator: Ion Chiriac.
   Vernisajul a avut loc in data de 30 iunie 2007 si l-a avut ca invitat pe dl. prof. dr. Mihail Diaconescu de la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, autorul volumului Culorile Sangelui al carui personaj principal este Parvu Mutu.

    Pârvu Mutu - Zugravul (1657 - 1737). Născut la Câmpulung în cartierul Visoi. Este cunoscut în special ca pictor de biserici. Primele cunostinte în domeniu le capătă la Mănăstirea Negru - Vodă din Câmpulung, apoi se perfectionează în Moldova. Pictează Mănăstirea Aninoasa din Muscel si multe alte biserici din tară.

Expozitie

   In cadrul site-ului va prezentam cateva dintre lucrarile expuse in cadul vernisajului. 

vizualizeaza galerie foto

Lansare de carte

În cadrul acestui vernisaj a avut loc si lansarea volumului Culorile Sangelui - prof. dr. Mihail Diaconescu. 

   Scurta descriere a volumului:    Pârvu Pârvescu supranumit ''Mutu'', eroul principal al acestui roman, este o personalitate istoricã realã. El este unul dintre cei mai importanti pictori din istoria artei românesti. Amploarea, rafinamentul compozitional, forta expresivã si splendoarea coloristicã a operei sale demonstreazã în mod strãlucit caracterul aulic, originalitatea profundã si forta înnoitoare a artei brâncovenesti, într-o epocã istoricã plinã de realizãri culturale exceptionale dar si de tensiuni politice, militare istorice devastatoare. În carte au fost inserate 32 de imagini cu icoane si frescã de bisericã realizate de Pârvu Mutu.
(sursa: www.supercarti.ro)


Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.