Expoziție Alexandru MihăilăNe face plăcere să vă invităm
Născut la Câmpulung în 1952, de profesie inginer electromecanic, Nicolae Alexandru Mihăilă a absolvit în 1984 Școala Populară de Arte din Pitești, Filiala Câmpulung, Secția de Pictură-Desen-Modelaj, la clasa prof. Radu Adrian. Este membru al Cenaclului „I.D. Negulici” din Câmpulung, de-a lungul timpului fiind prezent cu lucrări la cele mai multe dintre expozițiile de grup organizate de cenaclu și de Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”.
„Nicolae Alexandru Mihăilă, palpând în spațiul oniric, surprinde în viziunile subconștientului forme care devin argumentele mesajului său plastic. Un fel de suprarealism. Creează imagini în tuș pe fundal alb, uneori pe spații cromatice ușor tensionate în care manipularea unor segmente anatomice relevă capacitatea autorului de a intui înainte de orice, elementul tragic al existenței.” (Radu Adrian) Pe de altă parte, Nicolae Alexandru Mihăilă este un colecționar bine cotat pe plan național, fiind deținătorul unei colecții valoroase de filumenie (etichete și cutii de chibrituri), care însumează peste 6000 de piese din peste 30 de țări.
Albumul Alexandru Donici, autor Pavy Băloiu, Editura Gimax, Câmpulung, 2018, reprezintă ediția revăzută și adăugită a celei din 2015. Această reeditare a beneficiat de spirijinul și stăruința dlui Gheorghe Pristavu și de priceperea tehnică a dlui Gheorghe Paulian.
Expoziția Fantezie în alb și negru va fi deschisă în
2018-05-23 |
EXPOZIȚIE Mihai Marin CârsteaNe face plăcere să vă invităm vineri 20 aprilie 2018, ora 16.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Mihai Marin Cârstea, absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, promoția 1988, avându-i ca profesori pe Alexie Lazăr Florian, Romeo Voinescu și Nicolae Adam.
Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din anul 1993, secția Pictură, fiind cunoscut drept unul dintre cei mai importanți „pictori ai naturii”.
Mihai Marin Cârstea a fost prezent cu expoziții personale și colective pe simezele unor importante galerii din țară: în București (Galateea, Căminul Artei, Cercul Militar din București, Casa Vernescu, Sala Dalles, Teatrul Național, Sala Parlamentului etc.), Ploiești, Piatra Neamț, Bârlad, Slatina, Dej și din străinătate (SUA: Galeria King’s Attik San Antonio, Belgia: Havelange, Cinei, Italia: Accademia di Romania, Roma, Instituto di Cultura e Ricerca Umanistica, Veneția, Ungaria: Centrul Cultural Român Budapesta).
A fost distins cu o serie de
Expoziția va fi deschisă în
2018-04-16 |
EXPOZITIE AUREL GARJOABANe face plăcere să vă invităm
Ion Aurel Gârjoabă, membru al De-a lungul timpului, a avut
„Ion Aurel Gârjoabă are o Octavian Barbosa – critic de
„Ion Aurel Gârjoabă își Adina Nanu – critic de artă
Expoziția va fi deschisă în
2018-03-13 |
expoziție Bob NicolescuNe face plăcere să vă invităm vineri 2 februarie 2018, ora 18, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției Dialogul artelor. Expun Bob Nicolescu ș
Bob Nicolescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Pictură, clasa profesor Corneliu Baba, promoția 1973. De-a lungul timpului a avut numeroase expoziții personale și de grup (pictură, desen, scenografie). A participat în calitate de scenograf la realizarea unor importante pelicule cinematografice naționale și internaționale, printre care: Bizanțul după Bizanț, Vlad Å¢epeș, Labirintul etc.
Gheorghe Olteanu este de profesie inginer și absolvent al Åžcolii Populare de Artă din București, clasa profesor Anca Drăguțescu. Are vechi preocupări în domeniul artei plastice (pictură, artă decorativă, bandă desenată). A dedicat o lungă perioadă de timp realizării de obiecte decorative din fier forjat.
Călin Ioan Andrei, de profesie inginer, este absolvent al Åžcolii de Arte din Câmpulung, profesor Ligia Irimescu. Are constante preocupări artistice: muzică, diverse meșteșuguri, film, desen, urbanism și artă decorativă. A lucrat în publicitate, televiziune și radio.
Alexandru Dumitru, în prezent pensionar, debutează ca expozant la inițiativa lui Bob Nicolescu. Valorifică plastic forme naturale ale lemnului, prelucrând în special rădăcini de copaci din zona Muscelului.
În atașament, alături de afiș, puteți găsi mai multe informații referitoare la biografia lui Bob Nicolescu, cât și o prezentare în manieră personală a acestuia asupra profilului plastic al invitaților săi în expoziție.
Galeria Arta găzduiește această manifestare în perioada 2 februarie-2 martie 2018. 2018-01-31 |
Grigore Popescu MuscelNe face plăcere să vă invităm sâmbătă 9 decembrie 2017, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de artă sacră semnată de Maria Popescu-Dragomir și Grigore Popescu-Muscel, pictori muraliști, reprezentanți de vârf ai artei iconografice românești și europene, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România. De-a lungul timpului, împreună cu soția sa, Maria Popescu-Dragomir, maestrul Grigore Popescu-Muscel a executat lucrări de conservare și restaurare a unor monumente istorice. De asemenea, este autorul picturilor monumentale din bisericile noi Adormirea Maicii Domnului a Mănăstirii Râmeț (jud. Alba); Sfânta Treime (comuna Baciu, jud. Cluj); Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfinții Martiri Brâncoveni de la Nürenberg a Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Germania, Europa Centrală și de Nord; Izvorul Tămăduirii de la Mănăstirea Lainici (jud. Gorj); Sfântul Gheorghe Nou (București); Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului (Militari, București) și multe altele. În tot acest timp, Grigore Popescu-Muscel s-a implicat și în activitatea didactică în cadrul Patriarhiei Române pentru specializarea viitorilor pictori ai Bisericii Ortodoxe Române. Reproducem în continuare câteva dintre aprecierile unor importanți oameni de cultură români: „O lumină plină de grație sfântă și o notă de apropiere se răspândește din pictura religioasă a lui Grigore Popescu.“ (Preot Prof. Dr. Dumitru Stăniloae) „[Grigore Popescu-Muscel este] cel mai bun pictor bisericesc al României, știut de toți iubitorii acestui domeniu de artă.“ (Acad. Răzvan Teodorescu) „Pictor de biserici și iconar, Grigore Popescu creează cu mijloace proprii o pictură care, deși urmează tradiția bizantină, poartă amprenta unei puternice originalități. Sobru, precis, pitoresc, plin de poezie și eleganță, stilul lui depășește formulele clasice, înscriindu-se într-o picturalitate fascinantă.“ (Prof. Dr. Ecaterina Cincheza-Buculei) Expoziția va fi prezentată de către doamna Ana Dobjanschi, istoric de artă (Muzeul Național de Artă al României), și Luiza Barcan, critic de artă (realizator Radio Trinitas). Expoziția va fi deschisă în perioada 9 decembrie 2017 – 15 ianuarie 2018. Vă așteptăm.
Ioan Crăciun Director al Editurii Ars Docendi Curator al Galeriei Arta 2017-12-06 |
expoziție ACCENTENe face plăcere să vă invităm vineri 10 noiembrie 2017, ora 17.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de artă conceptuală Accente, semnată de Aurelia Sanda și Georgiana Poenaru (membre ale Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Râmnicu Vâlcea).
Traiectoriile profesionale ale celor două artiste sunt punctate de expoziții personale notabile, de numeroase participări la expoziții de grup, naționale și internaționale.
Expoziția actuală este concepută ca un dialog între doi artiști, generat de valorificarea plastică a spațiului care se creează pornind de la o temă dată și o idee comună. Accente pornește de la „zilnic”, cu tot ce înseamnă în viața unui om, mergând până la „conceptual”.
„În «zilnic»-ul acesta arta transpare văzută sau nevăzută de noi; notăm, înregistrăm, observăm, schițăm, admirăm – un simplu obiect, lucru, colț –, avem o trăire, simțim, ne inspiră. Este vorba despre a aduce în fața publicului crâmpeie, accente ale unor trăiri legate de obiecte/materiale ieșite din uz, despre reciclarea și transformarea lor, dematerializarea și reducerea la estetic, cromatic, aparent fără elemente pitorești. E ca atunci când treci pe lângă o hârtie mototolită și îi observi frumusețea – nuanța, forma, grafica cutelor, singurătatea.” (Aurelia Sanda, Georgiana Poenaru)
Această expoziție este, în fapt, o transpunere a unor căutări ale artistelor pe plan profesional, un experiment conceptual comun, un liant între o lume „zilnică” și una plină de semnificații, dar ignorată.
Expoziția va fi deschisă în perioada 11 noiembrie – 11 decembrie 2017.
Vă așteptăm.
Ioan Crăciun Director al Editurii Ars Docendi Curator al Galeriei Arta 2017-11-08 |