Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 9 noiembrie 2019, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc un dublu eveniment:
· lansarea volumului Lacrima Anei. Antologie, ediție alcătuită și îngrijită de acad. Gheorghe Păun
„Această carte este un omagiu adus Anei lui Manole.
Încă în primul număr al revistei, cel din decembrie 2010, reluam Balada Meșterului Manole, iar din numărul următor și până azi în revistă s-a derulat o rubrică intitulată «Lacrima Anei». De fapt, revista este explicit pusă sub semnul fântânii, în timp ce pe fiecare pagină apare o vinietă cu o imagine veche a Fântânii Meșterului Manole (reprodusă și pe coperta cărții de față).
Volumul conține 113 autori (așezați în ordine alfabetică) și semnificativ mai multe poeme, deoarece o parte dintre autori au mai multe bucăți reținute în carte. Am adăugat la final trei variante importante ale baladei populare, mult diferite între ele: varianta «standard» a lui Vasile Alecsandri, cea culeasă de G. Dem Teodorescu și o variantă Gr. G. Tocilescu.” (Gh. Păun, la începutul cărții)
· vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Teodor Vescu
Membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Teodor Vescu este absolvent al Academiei de Arte Plastice „N. Grigorescu” din București, promoția 1982.
De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziții în țară și în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituții de cultură și în colecții private.
„… Arta lui Teodor Vescu s-a născut și a evoluat constant sub semnul armoniei; al unei armonii care nu înseamnă doar o metaforă sau o expresie acoperitoare menită să ascundă lipsa unor note certe de originalitate, ci care emană convingător din fiecare lucrare, fiind rezultatul unui profesionalism fără cusur, al unui mod de a gândi anatomia imaginii spontane sau cu mecanica reordonatoare a hazardului – sintagme evazive și volatile destinate descrierii și justificării actului de creație cărora pictorul le contrapune analiza riguroasă a datului vizual și configurarea artistică a acestuia după principiile îndelung supuse verificării practice ale geometriei, opticii și nu mai puțin logicii clasice.” (Corneliu Ostahie)
Expoziția este deschisă în perioada 9 noiembrie-7 decembrie 2019.