LANSARE CARTE GHEORGHE PĂUN

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 noiembrie 2017, ora 11.30, la Galeria Arta  din Câmpulung Muscel, la o întâlnire cu 

academicianul Gheorghe Păun, eveniment prilejuit de dubla lansare a volumelor sale, "Inițiere în GO" și "77 de editoriale".

Matematician, informatician, om de cultură, membru titular al Academiei Române și al Uniunii Scriitorilor din România,

Gheorghe Păun a publicat peste 500 de articole științifice

și peste 90 de cărți: 11 cărți de matematică și informatică, 49 de volume colective editate, 5 cărți de popularizare a științei,

10 cărți despre jocuri logice, peste 20 de cărți de literatură (SF, romane, memorii și poezie).

Printre multe altele, Gheorghe Păun este fondator și redactor-șef al 
revistei lunare de cultură "Curtea de la Argeș".

Primele "77 de editoriale" ale revistei (din decembrie 2010 până în aprilie 2017) sunt reunite în volumul cu același titlu.
Așa cum spune Gheorghe Păun, "Curtea de la Argeș" este o revistă care are sentimentul și simte responsabilitatea participării la istorie.

Construind, cu dragoste de România. Nu e emfază sau vanitate,
nu e aroganța pretenției de a face istorie, ci un amestec de suferință și luciditate, la o vreme a zgomotului informațional,
indiferenței și despiritualizării digitalizate, manipulării
interesate și tot mai agresive, la o vreme când tânjim după normalitate, fără să știm bine cum s-o definim.”

Tot printre multele altele, Gheorghe Păun este și autorul a numeroase cărți de jocuri logice.
Citându-l, "Inițiere în GO", se aflată la a cincea ediție și aniversând trei decenii și jumătate de când se joacă sistematic GO în România, își propune să-l inițieze pe cititor în tainele jocului: regulament, elemente de tactică și strategie, probleme, partide comentate, teste pentru evaluarea tăriei de joc etc. O carte pentru începători, având însă intenția de a-i transforma în
jucători avansați.”

„Mai fac o încercare de a vă convinge că o fi șahul un joc regal, dar «GO-ul este un joc imperial» (Edward Lasker).

După imagini și informații chino-japoneze despre istoria și cultura jocului, va urma o lecție introductivă – regulament

și elemente simple de tactică și strategie. Proverb japonez: GO-ul previne degenerarea creierului!...”
(Gheorghe Păun)

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Universitatea din București

2017-11-02

ARMONII DE TOAMNĂ MUREȘANĂ

Ne face plăcere să vă invităm vineri 29 septembrie 2017, ora 17.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică ARMONII DE TOAMNĂ MUREÅžANĂ.

 

Expoziția cuprinde 26 de lucrări de pictură și grafică, semnate de participanții la Tabăra Internațională de creație desfășurată la Târgu-Mureș, sub egida Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.

 

În expozitie sunt prezente lucrări semnate de nume importante din arta plastică contemporană: Marilena Măntescu (București), Lia Popescu (Timisoara), Corneliu Drăgan-Târgoviște (Târgoviște), Ammar Alnahhas (Siria), Cornel Vana (Turda), Mihai Potcoavă (București), Mihai Marin Cârstea (București), David Croitor ( Vatra Dornei), Rares Kerekes (Sighișoara), Klara Pădurean (Târgu-Mureș) Veress Zsuzsa (Târgu-Mureș), Krisztina Balazs (Târgu-Mureș).

 

Expoziția va fi deschisă în perioada 29 septembrie - 27 octombrie 2017.  

 

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-10-06

Alexandru Nancu și Luiza Barcan

Ne face plăcere să vă invităm vineri 25 august 2017, ora 17.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc un dublu eveniment: lansarea volumului Spre Răsărit, cu Alexandru al Luizei Barcan, publicat anul acesta la Editura Ars Docendi - Universitatea din București, și vernisajul expoziției de grafică Ipostasuri ale Răsăritului, semnată de Alexandru Nancu, protagonistul acestei cărți-confesiune despre un artist înduhovnicit care a lăsat, așa cum și-a dorit, „semne” inconfundabile ale trecerii lui prin lume și de la a cărui naștere s-au împlinit 58 de ani pe 4 august 2017. 

 


O „carte a darurilor”, cum numea în prefață Cristina Andrei volumul Luizei Barcan, se va deschide astfel și pentru cititorii din Câmpulung, după lansarea din luna mai de la Salonul Internațional de Carte Bookfest, unde a primit o distincție din partea organizatorilor (Asociația Editorilor din România).


Luiza Barcan, autoarea cărții și curatorul expoziției, dedică ambele evenimente aniversării a 20 de ani de când destinul ei s-a împletit cu cel al lui Alexandru Nancu, artistul și omul de cultură alături de care a trăit fascinanta călătorie spirituală pe care o descrie volumul ei, o călătorie ce include printre reperele sale și spațiul muscelean.  


Evenimentul va fi întregit cu un moment artistic prezentat de actrița Ana-Maria Crăciun.

 

Expoziția va fi deschisă în perioada 25 august-24 septembrie 2017.

  

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-08-21

Zilele Municipiului Câmpulung

Ne face plăcere să vă invităm la evenimentele organizate de Editura Ars Docendi-Universitatea din București la Galeria Arta  în cadrul Zilelor Municipiului Câmpulung (20-23 iulie 2017):

        

Expoziția de fotografii de arhivă și documente Colegiul Național Pedagogic Carol Câmpulung-Muscel – 150 de ani(18.06-20.07.2017)
 
 

 

Vineri 21 iulie 2017

ora 17.00:  Vernisajul expoziției de caricatură – Bogdan Petry.

 

Vă așteptăm.

 
Ioan Crăciun, 

Director al Editurii Ars Docendi-Universitatea din București
Curator al Galeriei Arta

2017-07-14

expozitie fotografie

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă, 24 iunie 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției       de fotografii de arhivă și documente Colegiul Național Pedagogic Carol I Câmpulung-Muscel – 150 de ani

Realizatorii expoziției sunt prof. Adrian Săvoiu și prof. George Radu. 

Prelucrarea imaginilor și tipărirea reproducerilor au fost realizate la Editura Ars Docendi – Universitatea din București.


Înființată la București în anul 1867 prin decretul domnitorului Carol, Școala Normală Carol I a fost cea dintâi instituție de învățământ din Muntenia specializată în pregătirea învățătorilor. Încă din primii ani de funcționare, școala a avut ca profesori nume mari ale vieții academice, științifice și didactice românești. Mutată în 1896 la Câmpulung-Muscel într-o clădire monumentală, Școala Normală Carol I a continuat să fie o instituție de elită prin marii profesori și absolvenții pe care i-a format. Numindu-se din 1996 Colegiul Național Pedagogic Carol I, școala-fanion a începuturilor învățământului pedagogic românesc a îmbrăcat în ultimii ani o haină nouă, în urma unui amplu program de reabilitare a sediului. Așa cum arată astăzi, colegiul este nu numai una dintre cele mai frumoase școli din țară, ci și un monument istoric, un adevărat muzeu.


Expoziția își propune să prezinte prin fotografii de arhivă și documente existența de 150 de ani a acestei instituții cu deschidere națională și internațională.


Expoziția va fi deschisă în perioada 24 iunie – 20 iulie 2017.


Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-06-17

lansare albume Radu Adrian și Eugenia Enescu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 mai 2017ora 12:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc lansarea volumelor de artă Sculptorul Radu Adrian. Album retrospectiv și Eugenia Enescu. Album retrospectiv, autor Radu Adrian.


Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Sculptură (promoția 1971), Radu Adrian este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București. A participat la cele mai importante simpozioane de sculptură și a susținut numeroase expoziții personale. A fost inițiatorul și organizatorul Simpozionului Național de Pictură Voina-Câmpulung (în perioada 2000-2010) și al Simpozionului Național de Sculptură din localitatea Miroși, Argeș (în perioada 2003-2011). Are 26 de sculpturi monumentale amplasate în spații publice, în opt localități din țară. Lucrează în piatră, lemn sau bronz, sculptură de interior sau de exterior. Semnează și grafică, pictură în ulei, acuarelă, pastel, mozaic, frescă, vitraliu.


Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, Eugenia Enescu este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, Facultatea de Arte Decorative, secția Ceramică-Sticlă (promoția 1971). A participat la majoritatea saloanelor oficiale dedicate „artelor focului” și la importante expoziții de artă românească de peste hotare. A deschis numeroase expoziții personale și a fost distinsă, în anul 2003, cu Premiul Artele Focului. 

„Justificată de serioasa pregătire profesională, testează o mulțime din posibilitățile de expresie, oferite de trei din formele plastice de bază: desenul grafic, pictura și tridimensionalul lutului ars sau al sticlei modelate prin topire.” (Radu Adrian)


Lansarea de la Galeria Arta se înscrie într-o serie de evenimente pe care Editura Ars Docendi le organizează în cursul anului 2017 și care marchează împlinirea a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși și a 30 de ani de la moartea lui Constantin Noica.


2017-05-26
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.