expozitie fotografie (2017-06-17)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă, 24 iunie 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției       de fotografii de arhivă și documente Colegiul Național Pedagogic Carol I Câmpulung-Muscel – 150 de ani

Realizatorii expoziției sunt prof. Adrian Săvoiu și prof. George Radu. 

Prelucrarea imaginilor și tipărirea reproducerilor au fost realizate la Editura Ars Docendi – Universitatea din București.


Înființată la București în anul 1867 prin decretul domnitorului Carol, Școala Normală Carol I a fost cea dintâi instituție de învățământ din Muntenia specializată în pregătirea învățătorilor. Încă din primii ani de funcționare, școala a avut ca profesori nume mari ale vieții academice, științifice și didactice românești. Mutată în 1896 la Câmpulung-Muscel într-o clădire monumentală, Școala Normală Carol I a continuat să fie o instituție de elită prin marii profesori și absolvenții pe care i-a format. Numindu-se din 1996 Colegiul Național Pedagogic Carol I, școala-fanion a începuturilor învățământului pedagogic românesc a îmbrăcat în ultimii ani o haină nouă, în urma unui amplu program de reabilitare a sediului. Așa cum arată astăzi, colegiul este nu numai una dintre cele mai frumoase școli din țară, ci și un monument istoric, un adevărat muzeu.


Expoziția își propune să prezinte prin fotografii de arhivă și documente existența de 150 de ani a acestei instituții cu deschidere națională și internațională.


Expoziția va fi deschisă în perioada 24 iunie – 20 iulie 2017.


Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

FOTO
vizualizeaza galerie foto

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.