Mara DIACONU (2023-10-31)

Incepând de vineri, 20 octombrie 2023 (vernisaj ora 15), Galeria Arta din Câmpulung Muscel găzduiește expoziția de pictură ANATOMII, EXPRESII, FORME.  Expune Mara Diaconu, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția Grafică, avându-i ca invitați pe  Sidonius Ionescu și pe Ada Gugonea, doi artiști din generația mai tânără,  dar având deja poziții consolidate în plastica argeșeană și națională.
Absolventă în1972 a Facultății de Arte Plastice  (Universitatea din Iași) si apoi a Institutului „Nicolae Grigorescu" din București, secția Grafică, Mara Diaconu si-a construit un traseu artistic de excepție între atelier/șevalet și catedră (Liceul de Artă Dinu Lipatti, Pitești). Acest traseu este acompaniat de un lung șir de expoziții, simpozioane, premieri și aprecieri care, toate, subliniază calitățile lucrărilor, ale artistului și omului Mara Diaconu: profesionalism, fantezie, delicatețe, sensibilitate, echilibru ș.a., toate la superlativ.
 
Nume cu sonoritate specială în plastica națională și internațională, Mara Diaconu transformă în sărbătoare fiecare expoziție pe care o deschide, adaugă valoare artistică certă fiecărei colecții private sau de stat care deține lucrări ale sale. 
O dată la câțiva ani ne bucurăm de prezența sa în Galeria Arta din Câmpulung, oraș de care este  legată pentru totdeauna și a cărui moștenire culturală o  resimte ca pe o "boierie" a spiritului.
 
Sidonius Ionescu și Ada Gugonea sunt absolvenți în 2009 ai UNARTE București, Sidonius al secției de Grafică  cu master în același domeniu, iar Ada a secției de Sculptură, cu master în pedagogia artei. Amândoi sunt artiști plastici plurivalenți, având în spate expoziții, competiții de artă, evenimente culturale naționale. Abordează atât specialități și tehnici tradiționale, cât și mai noi ori de graniță: industrii creative, design interior/exterior, fashion design,  concepte noi în fotografie și industria scenografiei, artă digitală ș.a. In prezent sunt profesori la Centrul de Artă din Pitești „Atelier de Creație - Art Society", pe care l-au și fondat.
 
Expoziția, care va fi prezentată de artiștii plastici Radu Adrian și Bogdan Petry, cuprinde lucrări din ultima perioadă de creație a celor trei expozanți și va fi deschisă între 20 octombrie și 19 noiembrie 2023. (Ioan Crăciun, curatorul galeriei)
 
 Vă așteptăm.
 
 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.