Expoziție Alexandru Mihăilă (2018-05-23)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 26 mai 2018, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc un dublu eveniment: 


  • vernisajul expoziției de grafică și desen Fantezie în alb și negru a artistului plastic Nicolae Alexandru Mihăilă 
  •  o scurtă prezentare a albumului Alexandru Donici, autor Pavy Beloiu (ediția a II-a)

Născut la Câmpulung în 1952, de profesie inginer electromecanic, Nicolae Alexandru Mihăilă a absolvit în 1984 Școala Populară de Arte din Pitești, Filiala Câmpulung, Secția de Pictură-Desen-Modelaj, la clasa prof. Radu Adrian. Este membru al Cenaclului „I.D. Negulici” din Câmpulung, de-a lungul timpului fiind prezent cu lucrări la cele mai multe dintre expozițiile de grup organizate de cenaclu și de Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”.

 

„Nicolae Alexandru Mihăilă, palpând în spațiul oniric, surprinde în viziunile subconștientului forme care devin argumentele mesajului său plastic. Un fel de suprarealism. Creează imagini în tuș pe fundal alb, uneori pe spații cromatice ușor tensionate în care manipularea unor segmente anatomice relevă capacitatea autorului de a intui înainte de orice, elementul tragic al existenței.” (Radu Adrian)

Pe de altă parte, Nicolae Alexandru Mihăilă este un colecționar bine cotat pe plan național, fiind deținătorul unei colecții valoroase de filumenie (etichete și cutii de chibrituri), care însumează peste 6000 de piese din peste 30 de țări.

 

Albumul Alexandru Donici, autor Pavy Băloiu, Editura Gimax, Câmpulung, 2018, reprezintă ediția revăzută și adăugită a celei din 2015. Această reeditare a beneficiat de spirijinul și stăruința dlui Gheorghe Pristavu și de priceperea tehnică a dlui Gheorghe Paulian.

 

Expoziția Fantezie în alb și negru va fi deschisă în perioada 26 mai - 8 iunie 2018.


Vă așteptăm.


Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

video

FOTO
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.