lansare albume Radu Adrian și Eugenia Enescu (2017-05-26)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 mai 2017ora 12:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc lansarea volumelor de artă Sculptorul Radu Adrian. Album retrospectiv și Eugenia Enescu. Album retrospectiv, autor Radu Adrian.


Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Sculptură (promoția 1971), Radu Adrian este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București. A participat la cele mai importante simpozioane de sculptură și a susținut numeroase expoziții personale. A fost inițiatorul și organizatorul Simpozionului Național de Pictură Voina-Câmpulung (în perioada 2000-2010) și al Simpozionului Național de Sculptură din localitatea Miroși, Argeș (în perioada 2003-2011). Are 26 de sculpturi monumentale amplasate în spații publice, în opt localități din țară. Lucrează în piatră, lemn sau bronz, sculptură de interior sau de exterior. Semnează și grafică, pictură în ulei, acuarelă, pastel, mozaic, frescă, vitraliu.


Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, Eugenia Enescu este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, Facultatea de Arte Decorative, secția Ceramică-Sticlă (promoția 1971). A participat la majoritatea saloanelor oficiale dedicate „artelor focului” și la importante expoziții de artă românească de peste hotare. A deschis numeroase expoziții personale și a fost distinsă, în anul 2003, cu Premiul Artele Focului. 

„Justificată de serioasa pregătire profesională, testează o mulțime din posibilitățile de expresie, oferite de trei din formele plastice de bază: desenul grafic, pictura și tridimensionalul lutului ars sau al sticlei modelate prin topire.” (Radu Adrian)


Lansarea de la Galeria Arta se înscrie într-o serie de evenimente pe care Editura Ars Docendi le organizează în cursul anului 2017 și care marchează împlinirea a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși și a 30 de ani de la moartea lui Constantin Noica.


video

album de autor Eugenia Enescu

album de autor Radu Adrian

fotografie
vizualizeaza galerie foto

fotografie
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.