Monumente istorice ale româniei (2011-07-21)

Două albume realizate în anul 1893 de fotograful Ioan Niculescu au fost scoase din arhive și readuse în atenția publicului larg de trei dintre cei mai pasionați căutători de informații legate de Câmpulung - Ioan Crăciun, Adrian Săvoiu și Gheorghe Chița. Lansarea celor două albume a făcut parte din manifestările dedicate Câmpulungului - Cetatea întemeietorilor de țară.

"Monumente istorice ale României - tipuri din județele Argeș și Muscel" este o colecție inedită de fotografii reprezentând Câmpulungul într-o epocă în care era considerat locul favorit pentru petrecerea  vacanțelor de către cei mai importanți nobili sau artiști din România.

"Modele de cusături pentru costume naționale române culese în județul Muscel" este o colecție impresionantă și foarte detaliată de broderii care se foloseau în decorarea costumului popular. Fotograf fiind, dar și apropiat al Casei Regale, Ioan Niculescu a strecurat în album și căteva fotografii de oameni purtând cu mândrie costumul popular printre acestea și o imagine cu regina Elisabeta.

video

fotografie
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.