Icoanele neamului (2018-12-13)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 15 decembrie 2018, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc un dublu eveniment, dedicat Centenarului Marii Uniri:

·   vernisajul expoziției Icoanele neamului;

·   prezentarea volumului Marea Adunare Națională întrunită la Alba Iulia în ziua de 1 decemvrie 1918. Acte și documente, Ars Docendi, 2018.

Expun artiștii plastici: Bob Nicolescu (tehnică mixtă pe carton), Augustin Pătru (icoane pe lemn), Iustinian Funie (sepia pe carton), Alexandru Marinescu (icoane pe lemn), Mihail Tudoreanu (cărbune pe carton).    

Expoziția conține și reproduceri ale unor fotografii realizate de Samoilă Mârza, „fotograful Unirii”, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1918, precum și câteva imagini surprinse în aceeași localitate în timpul sărbătoririi Centenarului, puse la dispoziție de Asociația Culturală „Nicu Hagi” din Câmpulung Muscel.

 

Volumul Marea Adunare Națională întrunită la Alba Iulia în ziua de 1 decemvrie 1918. Acte și documente are la bază broșura apărută în 1928 și destinată Serbărilor Unirii (1928-1929). Textul actualei ediții, alcătuită de Ioan Crăciun, a fost îngrijit de dr. Rodica Pandele Peligrad, cercetător la Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu”, având un „Cuvânt înainte” semnat de conf. univ. dr. Andrei Florin Sora de la Facultatea de Istorie a Universității din București și o anexă conținând reproduceri ale unor fotografii realizate la Marea Adunare de Samoilă Mârza și câteva imagini din timpul Serbărilor Unirii din 1929, precum și frontispicii de ziare și fragmente de articole din epocă dedicate Marii Uniri.

 

video

foto
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.