ÃŽntre credință și unire (2018-11-07)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 10 noiembrie 2018ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expozițieiÎntre Credință și Unire, dedicată Centenarului Marii Uniri. Expune Klara Pădurean, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș.

Născut din conceptul său intitulat Icoana din Cruce, proiectul Între Credință și Unire, realizat în colaborare cu Consiliul Județean Mureș, aduce în lumină sfinții români mai puțin abordați în iconografie, fiind inaugurat în august 2018 la Târgu Mureș și itinerat ulterior la Alba Iulia. Conceptul inedit Icoana din Cruce, înregistrat ca marcă la OSIM, are în obiect, așa cum spune artista, „obiceiurile străvechi, datinile și ritualurile religioase care, toate, au în centrul lor crucea, ca simbol creștin al mântuirii” și „ne sugerează că sfânta icoană poate să transmită, pe lângă dragostea lui Dumnezeu, și transpunerea privitorului într-o dimensiune a credinței și speranței”. 

Nume cunoscut în plastica mureșeană și nu numai, Klara Pădurean pictează în ulei și acril pe pânză, icoane pe sticlă și pe lemn. A participat la importante expoziții de grup și a deschis numeroase expoziții personale, dintre care le amintim pe cele de la: Biblioteca Națională București (2012), Ambasada României de la Bonn (2010), Budapesta (2011, 2012), Galeria UAP - Sibiu (2013) etc. Printre cele mai recente se numără expozițiile de la Sinaia, Târgoviște, Cluj-Napoca și Curtea de Argeș. 

Lucrări ale sale se găsesc în colecții particulare și în patrimoniul unor instituții din țară și din străinătate.

Expoziția va fi deschisă în perioada 10 noiembrie – 1 decembrie 2018.

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun,
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

video

foto
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.