Radu Adrian

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 27 iunie 2015, ora 11.30, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de sculptură a artistului plastic Radu Adrian: Reliefuri în marmură și metal.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, absolvent al Universității de Artă „N. Grigorescu” din București, Secția Sculptură, are foarte multe sculpturi monumentale din piatră, marmură sau bronz, amplasate în parcuri și spații publice, în mai multe localități din țară. Lucrează în piatră, lemn sau bronz, sculptură de interior sau monumentală, de exterior. Semnează lucrări și în mozaic, pictură în ulei, acuarelă, pastel, frescă ori vitralii. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziții în țară și în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituții de cultură și în colecții private.
Expoziția, care este dedicată împlinirii de către artist a vârstei de 70 de ani, va fi deschisă în perioada 27 iunie - 18 iulie 2015.
 Vă așteptăm!
 Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei „Arta”

2015-06-23

Corneliu Drăgan Târgoviște

Acuarelistul Corneliu Drăgan-Târgoviște expune în perioada 29 mai - 25 iunie 2015, o serie de lucrări la Galeria ARTA (Strada Negru Vodă nr. 111, Câmpulung-Muscel). Evenimentul este susținut de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România (A.L.Z.I.A.R.). 

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 29 mai, la ora 17:00. 

Corneliu Drăgan - Târgoviște este membru al Societății de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie și de asemenea, singurul artist român care a participat la Bienala Internațională de Acuarelă de la Shanghai, China. Printre ultimele expoziții personale se numără și cea de la Ambasada României în Regatul Arabiei Saudite (20 de ani de relații diplomatice).

“E suficient să-i privești opera, să citești, printre valurile de lumină ale lucrărilor sale, care te îndeamnă să visezi, să descifrezi, pe albul hârtiei, metamorfoza stropului de apă devenit cântec, amintire, vers. Se înțelege, lumea căreia îi dă viață este o frântură din sufletul său: frumos gândită și maiestuos dezvăluită ochiului, în mantii transparente țesute din zori de ziuă, transfigurări ale renașterii unei picături de viață. Tehnica acuarelei presupune spontaneitate și siguranță a gestului. Sub imperiul emoției, a trăirii unice a clipei, culorile de apă și hârtia pot să dea naștere unei capodopere. Pentru Corneliu Drăgan-Târgoviște totul e simplu. Dealtfel, simplitatea naturaleții este cea care îi definește opera și drumul și atitudinea sa în viață.”  

 

2015-05-28

Nelu Constantin si Ionel Dâmboianu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 16 mai 2015, ora 11.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură a artiștilor plastici Nelu Constantin și Ionel Dâmboianu.

Evenimentul va fi completat de lansarea volumului Scena vieții. Epigrame, catrene, madrigale și... un strop de poezie, autor Nelu Constantin.
 

Expoziția va fi deschisă în perioada 16-28 mai 2015

2015-05-13

Mara Diaconu

Ne face plăcere să vă invităm vineri 17 aprilie 2015, ora 17.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică a artistei plastice Mara Diaconu
 
Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția grafică, absolventă a Facultății de Arte Plastice a Universității Al.I.Cuza” din Iași și a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu” din București, a fost profesoară la Liceul de Arte Dinu Lipatti” din Pitești. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziții în țară și în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituții de cultură și în colecții private.

Expoziția va fi deschisă în perioada 17 aprilie - 15 mai 2015.
 
Vă așteptăm!
 
Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei „Arta

2015-04-16

Artă religioasă

 

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 aprilie 2015, ora 11.30, la Galeria „Arta" din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul unei expoziții de artă religioasă Viorela și Vintilă Mihăescu.
  Vintilă Mihăescu
Artist vizual (tapiserie, pictură, grafică, artă religioasă), absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu", secția de tapiserie din București. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, România, al „Academiei Internaționale de Artă Contemporană", Roma, Italia și International Association of Art-UNESCO.Premii: Premiul pentru tapiserie, proiectul pentru decorarea Teatrului Național, 1970; Premiul special „Pastrarea tradițiilor", Quatrienala de Arte, Erfurt, Germania, 1974; Premiu pentru pictură la Salonul Național, 1976; Ordinul și medalia Meritul Cultural, 2004; Marele premiu la Bienala de Artă "Cezar Ivanescu" Muzeul de Artă Galați, 2009. 

 Viorela Mihăescu

Artist vizual  (tapiserie, grafică, arta digitală, artă religioasă), absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu" București, secția de graficÇŽ. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a International Association of Art-UNESCO. Premii 1975: Premiul pentru acuarelÇŽ la Festivalul „Voronețiana" Suceava; 1985: Premiul Asesoratului Pentru CulturÇŽ, Roma; 1988: Premiul „Caravaggio" Roma;  2012: Premiul Salonului de Tapiserie București.

Artiștii au realizat împreună comenzi de lucrari de artă monumentală, artă religioasă sau tapiserie și au lucrări în numeroase colecții particulare din Romania sau din străinătate, în colecții de stat sau muzee de artă (Galați, Craiova, Constanța, Slatina, Blaj, Pompei - Italia). Lucrările lor au fost expuse la majoritatea expozițiilor și saloanelor de artă organizate de UAP sau de muzee de artă și au avut peste 20 de expoziții personale în România și în Italia, Franța, Olanda, Austria.Despre artiști puteți afla mai multe informații sau puteți vedea imagini ale lucrărilor lor pe site-urile www.mihaescu-art.net și www.arte-textile.ro.    

Invitați cu lucrări în expoziție: Cristina Ionescu Berechet, absolventă a secției de Conservare-Restaurare a Facultății de Teologie din București și artistul plastic iconar Alexandru Marinescu din Câmpulung Muscel. 
 Expoziția va fi deschisă în perioada 4 - 17 aprilie 2015.
 Vă așteptăm!

 

2015-04-02
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.