Corneliu Drăgan Târgoviște (2015-05-28)

Acuarelistul Corneliu Drăgan-Târgoviște expune în perioada 29 mai - 25 iunie 2015, o serie de lucrări la Galeria ARTA (Strada Negru Vodă nr. 111, Câmpulung-Muscel). Evenimentul este susținut de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România (A.L.Z.I.A.R.). 

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 29 mai, la ora 17:00. 

Corneliu Drăgan - Târgoviște este membru al Societății de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie și de asemenea, singurul artist român care a participat la Bienala Internațională de Acuarelă de la Shanghai, China. Printre ultimele expoziții personale se numără și cea de la Ambasada României în Regatul Arabiei Saudite (20 de ani de relații diplomatice).

“E suficient să-i privești opera, să citești, printre valurile de lumină ale lucrărilor sale, care te îndeamnă să visezi, să descifrezi, pe albul hârtiei, metamorfoza stropului de apă devenit cântec, amintire, vers. Se înțelege, lumea căreia îi dă viață este o frântură din sufletul său: frumos gândită și maiestuos dezvăluită ochiului, în mantii transparente țesute din zori de ziuă, transfigurări ale renașterii unei picături de viață. Tehnica acuarelei presupune spontaneitate și siguranță a gestului. Sub imperiul emoției, a trăirii unice a clipei, culorile de apă și hârtia pot să dea naștere unei capodopere. Pentru Corneliu Drăgan-Târgoviște totul e simplu. Dealtfel, simplitatea naturaleții este cea care îi definește opera și drumul și atitudinea sa în viață.”  

 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.