Interferente plastice

   Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 20 mai 2011, ora 11:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziÅ£iei de pictura si graffiti: Interferente plastice. Expun: Iulia Candea-Daradici, membru U.A.P. Bucuresti si Gabriel Daradici (EMZOL), elev - Campulung Muscel.
    ExpoziÅ£ia este deschisă în perioada 20.05- 03.06.2011.

2011-05-20

Clubul iubitorilor de cultura

   Sambãtã, 16.03.2011, Galeria Arta i-a avut ca invitati pe mebrii Clubului Iubitorilor de Culturã din Curtea de Arges pentru a fi lansate douã cãrti:"Sãrutul perlã la sufletul pereche" a lui Sorin Calea si "Privind peste umãr", carte de memorii semnatã de academicianul Gheorghe Pãun.
   Clubul Iubitorilor de Culturã din Curtea de Arges a luat fiintã în decembrie 2005, când a avut loc sedinta de constituire, la Muzeul Municipal Curtea de Arges. Cu acest prilej, principalele institutii culturale ale orasului, Casa de Culturã "George Topârceanu", Episcopia Argesului si Muscelului, Muzeul Municipal, Colegiul National "Vlaicu Voda", Biblioteca Municipalã, au semnat un protocol de constituire.
   Scopul clubului este cunoasterea în comunitate a creatorilor locali, scriitori, artisti plastici, muzicieni, mesteri populari etc., si el este deschis tuturor iubitorilor de culturã din oras si din imprejurimi. Sunt, de asemenea, bineveniti participanti din alte locuri ale tãrii. Clubul nu este un cenaclu, nu valideaza opere sau creatori, ci prezintã concitadinilor opere si creatori. La club nu se face politicã explicitã, iar sloganul sau este "Cu seninãtate".
  Întâlnirile clubului au loc de obicei in a doua zi de miercuri a fiecarei luni, la ora 16.00. În vreme ce ziua si ora sunt fixate dinainte, locul reuniunilor este variabil, el fiind anuntat în ziarul local. Nu se fac in general invitatii directe, vine cine vrea, rãmâne cui îi face plãcere.
  La finalul fiecarui an se intentioneazã editarea unui volum care sã dea seama de activitatea clubului de-a lungul anului respectiv, consinând bio-bibliografii ale protagonistilor intâlnirilor lunare, cronici din presa, fotografii, etc. 

2011-03-16

George Paulian 75

   In perioada 7 mai - 20 iunie 2011, Galeria ARTA din Campulung in colaborare cu Editura ARS Docendi a Universitatii din Bucuresti, gazduieste expozitia George Paulian 75, retrospectiva, pictura - grafica. Expozitia este prilejuita de implinirea varstei de 75 de ani de catre artistul si profesorul George Paulian.

 

   Vernisajul are loc sambata 7 mai 2011, orele 11:00 la Galeria ARTA din Campulung.

2011-05-07

Icoane si flori

   In perioada 26 februarie - 19 martie 2011, Galeria ARTA din Campulung in colaborare cu Editura ARS Docendi a Universitatii din Bucuresti, gazduieste expozitia Icoane si flori in cadrul careia expun Rodica Ivancu, Antoneta Cocos Andreescu si Maria Radut.

   Dacă icoanele mele vă deschid o fereastră spre Cer, când le priviÅ£i, ÅŸi vă cheamă să vă rugaÅ£i Celui pe care l-am reprezentat, atunci sufletul meu de modest iconar tresaltă de bucurie duhovnicească.
   Doamne, ajută-mă să Te vestesc lumii ÅŸi în zilele ce vor urma!...

Rodica Ivancu

2011-03-26

Islanda - din gheata si cenusa

   In perioada 26 februarie - 19 martie 2011, Galeria ARTA din Campulung in colaborare cu Editura ARS Docendi a Universitatii din Bucuresti, gazduieste expozitia Islanda - din gheata si cenusa (Ducu Gheorghiescu, Adi Smadu). 

 

 

 

 

2011-02-26

Scoala din Galerie

   Câmpulungul Muscel, respectând o tradiÅ£ie, are de câteva bune decenii o bogată activitate în domeniul artelor plastice. 
   Reîntors la Câmpulung, după 16 ani petrecuÅ£i în BucureÅŸti constat, nu fără regret, că este necesară reînfiinÅ£area Åžcolii Populare de Artă Plastică, la care mai fusesem profesor timp de doisprezece ani. MotivaÅ£ia era ÅŸi rămâne încă faptul că prestigiosul Cenaclu local de Pictură „I.D.Negulici” are din ce în ce mai puÅ£ini membri, împrospătarea lui impunându-se cu necesitate. Ca atare s-a aleargat prin ÅŸcoli, s-a facut vâlvă prin media Câmpulungeană ÅŸi, în final, s-a încheagat un nucleu de ÅŸapte iubitori ai picturii. Neavând un spaÅ£iu pentru cursuri, deoarece Casa de Cultură Orăşenească este în reparaÅ£ii sine die (de peste opt ani!), am apelat la bunăvoinÅ£a doamnei Dana Popescu pentru un atelier pe timpul verii ÅŸi  la înÅ£elegerea soÅ£ilor Iulia ÅŸi Gheorghe Pristavu, patronii Galeriei „ARTA”, pentru găzduirea ucenicilor picturii, cum îmi place să-i numesc, pe timpul iernii, în chiar incinta galeriei. Cum acceptul din partea patronilor s-a făcut cu bucurie, cursurile au debutat cu brio, iar colectivul merge acum deja pe al treilea an, mărindu-se pe parcurs.
   La prima expoziÅ£ie anuală a apărut însă o problemă de … antet: de cine Å£ine galeria? Curatorul Galeriei, domnul Ioan Crăciun, o botează inspirat Åžcoala din Galerie . Åži aÅŸa i-a rămas numele. 
În expoziÅ£ia actuală (prima a avut loc în 2010) cursanÅ£ii etalează pe simezele Galerie cinzeci ÅŸi patru de lucrări de grafică ÅŸi pictură, unde talentele sunt evidente, ca ÅŸi evoluÅ£ia lor certă. Bine primită de public ÅŸi de media locală, Åžcoala din Galerie se adaugă la patrimoniul cultural al Câmpulungului.

2011-01-22
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.