Tudor Meiloiu

Tudor Meiloiu este pictorul care captivează prin visele pe care le transpune pe pânză şi care denin visele privitorului. Este fascinantă o întâlnire cu picturile sale dar şi cu pictorul însuşi în momentul vernisării unor expoziţii pentru că omul şi lucrările se contopesc devenint un singur personaj-vis.

Iată dor o mică mostră a unei întâlniri cu Tudor Meiloiu

"Sunt într-o permanentã revelaţie, mã simt ca un copil , şi descopãr mereu şi mereu lucruri noi care mã derterminã sã caut şi mai mult, e o lume absolut superbã, cea de artist, însã eu vorbesc de lumea mea interioarã, de lumea minţii mele, şi descoperind noi forme de exprimare devii şi mai puternic şi parcã mai bun."

2010-03-17

Nicolae şi Floriana Hilohi

Nicolae Hilohi s-a nascut la 26 iulie 1930, în satul Racauti, judetul Bacau.
Absolvent al Institutului de arte plastice "Nicolae Grigorescu", Bucuresti, în anul 1956,
la clasa profesorilor Gheorghe Ivancenco, Jules Perahim si Vasile Kazar.

Din 1960 pâna în 1982 a fost profesor la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti.
La cererea profesorului Ionel Jianu, estre numit redactor la editura Meridiane
 (1960-1966). Din 1957 a devenit membru al Uniunii Artistilor Plastici din România.
 A pictat aproape 13000 metri patrati de fresca - in 13 biserici.

Expozitii personale:
- Bucuresti;
Expozitii de grup:
- Viena, Havana.
Participari la expozitii românesti peste hotare:
- Viena, Havana, Japonia, Moscova.
Premii si titluri: premiul pentru afis international "Pacea lumii", Berlin.
Calatorii de studii: U.R.S.S., Cehoslovacia, RDG, Polonia.
Lucrari în colectii particulare din: România, Spania, SUA, Grecia.

Floriana Hristudor Hilohi s-a nascut la 28.05.1955, în comuna Tisau, judetul Buzau. Este absolventa a liceului de muzica si arte plastice din Buzau (1962-1974). Urmeaza cursurile scolii de pictura bisericeasca de pe linga Patriarhia Ortodoxa Româna (1975-1976).

Expozitii personale: 1977 - Buzau;1978 -Bucuresti; 1992 - Galeria "Galateea", Bucuresti.
Expozitii de grup:1977 - Buzau;1980 - Bucuresti;
1981-1993 - Saloane municipale, Bucuresti; 1993 - Bucuresti; 1998 - Cercul Militar National, Bucuresti.

Realizari:
- picteaza peste 10000 de metri patrati de fresca in colaborare;
- picteaza doua biserici ;
- picteaza doua catapetesme cu 108 icoane de timpla executate pe lemn.
Lucrari în colectii particulare din: România, S.U.A., Germania.

2010-03-22

Lansare de carte

Pasionat colecţionar dar şi de istoria Câmpulungului, Gheorghe Chiţa şi-a împletit cele două activităţi într-o carte "Câmpulung şi judeţul Muscel -Monografie ilustrată". Aflată la a 5-a ediţie, monografia cuprinde de la o tipărire la alta o serie întreagă de informaţii noi sau imagini inedite. Monografia lu Gheorghe Chiţa este în primul rând o colecţie impresionantă de ilustrate reprezentând Câmpulungul în timpurile când era o renumită staţiune care atrăgea în vacanţe artişti şi nobili dar şi o sursă de informaţii pentru cei care vor să afle cele mai importante momente ale oraşului Câmpulung.

Tot despre istoria oraşului se vorbeşte şi în cartea "Câmpulungul de altădată" scrisă de Şerban Nicolescu, Romulus Şerb şi Constantin Moise. Este o colecţe de amintiri a trei oameni care au strabătul împreună cu oraşul în care au locuit mai bine de 70 de ani, timp în care au cunoscut oameni şi întâmplări.

 

2010-04-10

Concurs de desene

Aurel Monea este iniţiatorul unui concurs dedicat copiilor. A adunat câteva zeci de desene realizate de cei mai talentaţi mici pictori din Câmpulung şi le-a organizat prima lor expoziţie la Galeria Arta. Şi pentru că artiştii, fie ei chiar şi la vîrsta copilăriei au nevoie de confirmarea talentului, cele mai frumoase lucrări au fost premiate. Interesat fiind de atragerea tinerilor către cultură, Aurel Monea i-a provocat pe micii pictori să-şi dezvolte şi alte talente, premierea devenind o veritabilă întâlnire culturală cu desen, muzică şi poezie.

 

2010-03-06

Ducu Gheorghiescu

O călătorie pe valea Argeşului, prin munţii care adăpostesc  izvoarele rîului este ivitaţia artistului fotograf Ducu Gheorghiescu. Ecologist împătimit,  artistul nu avea cum să-şi aleagă drept model decât natura. Expoziţia de la Galeria Arta este o demonstraţie a calităţilor care au transformat, de-a lungul timpului, fotografia, dintr-un depozitar de amintiri, în artă dar şi o provocare pentru toţi cei care nu au timp sau nu vor să părăsească asfaltul oraşului să privească natura, să o redescorere.

 

2010-03-01

Patimile dupa Stefan

Radu Cocea, impatimit dupa epopeea voievodului moldovean, cucerit de personalitatea acestuia, a nazuit sa ne ofere un porteret veridic, deci complex, al gloriosului voievod, intruchipat intr-un remarcabil roman  istoric „Patimile dupa Stefan ". Cu angelica rabdare si neobosit entuziasm, Radu Cocea apartine categoriei spirituale a doctorilor intelectuali pe multiple directii si prin urmare interesat de cele ce se intampla pe plan cultural astazi in tara noastra. Putina importanta care se da trecutului istoric l-a indemnat sa reactualizeze figura care i s-a parut centrala, la o jumatate de mileniu la trecerea in nefiinta a acestuia. A realizat o investigatie psihologica inca nu se facuse, de un incontestabil adevar in adancime si intindere, cu  evitarea ispitelor indulcitoare, dar scotand in evidenta un caracter, o vointa,  un temperament ce-l trec pe Stefan cel Mare in randul eroiIor si dincolo de omenesc, in zilele cumplitelor framantari de dupa Valea Alba.
Lectia de istorie, de morala totala, cartea ne dezvaluie un romancier inzestrat, in deplina cunoastere a cerintelor genului si in posesia darului de a-si antrena cititorii de-a lungul suitei de episoade care, relatand o viata,   este  capabil  sa  teleporteze  imaginatia   in   evuri  si  locuri necunoscute. "Patimile dupa Stefan " mai propune si acel ramasag cu imposibilul, castigat de viteazul voievod dupa cea mai grava infrangere, parabola pentru zilele noastre intr-o lume a tuturor riscurilor.
Barbu Cioculescu.

2010-02-20
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.