Tudor Meiloiu

Tudor Meiloiu este pictorul care captivează prin visele pe care le transpune pe pânză și care denin visele privitorului. Este fascinantă o întâlnire cu picturile sale dar și cu pictorul însuși în momentul vernisării unor expoziții pentru că omul și lucrările se contopesc devenint un singur personaj-vis.

Iată dor o mică mostră a unei întâlniri cu Tudor Meiloiu

"Sunt într-o permanentã revelație, mã simt ca un copil , și descopãr mereu și mereu lucruri noi care mã derterminã sã caut și mai mult, e o lume absolut superbã, cea de artist, însã eu vorbesc de lumea mea interioarã, de lumea minții mele, și descoperind noi forme de exprimare devii și mai puternic și parcã mai bun."

2010-03-17

Nicolae și Floriana Hilohi

Nicolae Hilohi s-a nascut la 26 iulie 1930, în satul Racauti, judetul Bacau.
Absolvent al Institutului de arte plastice "Nicolae Grigorescu", Bucuresti, în anul 1956,
la clasa profesorilor Gheorghe Ivancenco, Jules Perahim si Vasile Kazar.

Din 1960 pâna în 1982 a fost profesor la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti.
La cererea profesorului Ionel Jianu, estre numit redactor la editura Meridiane
 (1960-1966). Din 1957 a devenit membru al Uniunii Artistilor Plastici din România.
 A pictat aproape 13000 metri patrati de fresca - in 13 biserici.

Expozitii personale:
- Bucuresti;
Expozitii de grup:
- Viena, Havana.
Participari la expozitii românesti peste hotare:
- Viena, Havana, Japonia, Moscova.
Premii si titluri: premiul pentru afis international "Pacea lumii", Berlin.
Calatorii de studii: U.R.S.S., Cehoslovacia, RDG, Polonia.
Lucrari în colectii particulare din: România, Spania, SUA, Grecia.

Floriana Hristudor Hilohi s-a nascut la 28.05.1955, în comuna Tisau, judetul Buzau. Este absolventa a liceului de muzica si arte plastice din Buzau (1962-1974). Urmeaza cursurile scolii de pictura bisericeasca de pe linga Patriarhia Ortodoxa Româna (1975-1976).

Expozitii personale: 1977 - Buzau;1978 -Bucuresti; 1992 - Galeria "Galateea", Bucuresti.
Expozitii de grup:1977 - Buzau;1980 - Bucuresti;
1981-1993 - Saloane municipale, Bucuresti; 1993 - Bucuresti; 1998 - Cercul Militar National, Bucuresti.

Realizari:
- picteaza peste 10000 de metri patrati de fresca in colaborare;
- picteaza doua biserici ;
- picteaza doua catapetesme cu 108 icoane de timpla executate pe lemn.
Lucrari în colectii particulare din: România, S.U.A., Germania.

2010-03-22

Lansare de carte

Pasionat colecționar dar și de istoria Câmpulungului, Gheorghe Chița și-a împletit cele două activități într-o carte "Câmpulung și județul Muscel -Monografie ilustrată". Aflată la a 5-a ediție, monografia cuprinde de la o tipărire la alta o serie întreagă de informații noi sau imagini inedite. Monografia lu Gheorghe Chița este în primul rând o colecție impresionantă de ilustrate reprezentând Câmpulungul în timpurile când era o renumită stațiune care atrăgea în vacanțe artiști și nobili dar și o sursă de informații pentru cei care vor să afle cele mai importante momente ale orașului Câmpulung.

Tot despre istoria orașului se vorbește și în cartea "Câmpulungul de altădată" scrisă de Åžerban Nicolescu, Romulus Åžerb și Constantin Moise. Este o colecțe de amintiri a trei oameni care au strabătul împreună cu orașul în care au locuit mai bine de 70 de ani, timp în care au cunoscut oameni și întâmplări.

 

2010-04-10

Concurs de desene

Aurel Monea este inițiatorul unui concurs dedicat copiilor. A adunat câteva zeci de desene realizate de cei mai talentați mici pictori din Câmpulung și le-a organizat prima lor expoziție la Galeria Arta. Åži pentru că artiștii, fie ei chiar și la vîrsta copilăriei au nevoie de confirmarea talentului, cele mai frumoase lucrări au fost premiate. Interesat fiind de atragerea tinerilor către cultură, Aurel Monea i-a provocat pe micii pictori să-și dezvolte și alte talente, premierea devenind o veritabilă întâlnire culturală cu desen, muzică și poezie.

 

2010-03-06

Ducu Gheorghiescu

O călătorie pe valea Argeșului, prin munții care adăpostesc  izvoarele rîului este ivitația artistului fotograf Ducu Gheorghiescu. Ecologist împătimit,  artistul nu avea cum să-și aleagă drept model decât natura. Expoziția de la Galeria Arta este o demonstrație a calităților care au transformat, de-a lungul timpului, fotografia, dintr-un depozitar de amintiri, în artă dar și o provocare pentru toți cei care nu au timp sau nu vor să părăsească asfaltul orașului să privească natura, să o redescorere.

 

2010-03-01

Patimile dupa Stefan

Radu Cocea, impatimit dupa epopeea voievodului moldovean, cucerit de personalitatea acestuia, a nazuit sa ne ofere un porteret veridic, deci complex, al gloriosului voievod, intruchipat intr-un remarcabil roman  istoric „Patimile dupa Stefan ". Cu angelica rabdare si neobosit entuziasm, Radu Cocea apartine categoriei spirituale a doctorilor intelectuali pe multiple directii si prin urmare interesat de cele ce se intampla pe plan cultural astazi in tara noastra. Putina importanta care se da trecutului istoric l-a indemnat sa reactualizeze figura care i s-a parut centrala, la o jumatate de mileniu la trecerea in nefiinta a acestuia. A realizat o investigatie psihologica inca nu se facuse, de un incontestabil adevar in adancime si intindere, cu  evitarea ispitelor indulcitoare, dar scotand in evidenta un caracter, o vointa,  un temperament ce-l trec pe Stefan cel Mare in randul eroiIor si dincolo de omenesc, in zilele cumplitelor framantari de dupa Valea Alba.
Lectia de istorie, de morala totala, cartea ne dezvaluie un romancier inzestrat, in deplina cunoastere a cerintelor genului si in posesia darului de a-si antrena cititorii de-a lungul suitei de episoade care, relatand o viata,   este  capabil  sa  teleporteze  imaginatia   in   evuri  si  locuri necunoscute. "Patimile dupa Stefan " mai propune si acel ramasag cu imposibilul, castigat de viteazul voievod dupa cea mai grava infrangere, parabola pentru zilele noastre intr-o lume a tuturor riscurilor.
Barbu Cioculescu.

2010-02-20
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.