Corneliu Ionescu

 

S-a nascut la 20 februarie 1956 in orasul pitesti. A absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, promotia 1980, la clasa prof. Ghe. Saru. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici. Intre 1991-1994, a fost profesor la Academia "Atheneum" din Bucuresti. Activitatea expozitionala si-a inceput-o in 1975 la Fetivalul Studentesc din Sibiu, expunand apoi la Saloanele oficiale republicane ale tineretului din Sala Dalles (1981, 1982, 1984), la Salonul Municipal din muzeul National de Arta (1980-1988) sau la Teatrul National (1981). In anii 1982-1984 a beneficiat de bursa de atelier "Cecilia Cutescu si Frederick Storck"; in 1979 I s-a decernat Premiul pentru Pictura al revistelor "Amfiteatru" si "Viata Studenteasca". Lucrari ale sale se afla in colectii particulare din Romania, Italia, Franta, Germania, austria, Suedia, Japonia, Elvetia, Canada, Chile, Turcia, Australia.

 

2009-05-07

ReSITUS

Avem deosebita plăcere să vă invităm sâmbătă 28 martie 2009, ora 11.00
la Galeria „Arta” din Campulung Muscel, strada Negru Voda nr. 111
la prezentarea proiectului:
                                  ReSITUS
Metode și tehnici avansate de conservare și reconstrucție digitală
pentru patrimoniul cultural-istoric imobil.
În cadrul evenimentului va avea loc vernisajul o expoziției de fotografii și printuri precum și lansarea unui volum dedicat prezentării rezultatelor proiectului.

ReSITUS este un  proiect științific și de cercetare umanistă în aplicarea căruia s-au utilizat tehnologii de vârf și s-au investit cunoștințe din domenii  diverse, implicând pluridisciplinaritatea. Este un concept născut din noua filozofie a conservării și valorificării patrimoniului cultural-istoric.
Obiectivul principal al proiectului ReSITUS îl reprezintă utilizarea metodelor integrate care presupun corelarea între cercetarea patrimoniului cultural-istoric și tehnologiile digitale avansate de achiziție imagistică și prelucrare în spații virtuale, conform conceptului de „virtual heritage”.
Patru monumente ecleziale din județul Argeș au făcut obiectul aplicării proiectului: Ansamblul Bărăția și Mânăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel, ansamblul monastic rupestru de la Corbii de Piatră și biserica de lemn din Jupânești, comuna Coșești.

Parteneri:
Fundația HAR, Universitatea din Pitești, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 200, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu” al Academiei Române.
Proiectul a beneficiat de sprijinul Editurii Ars Docendi – Universitatea din Bucuresti.
 

2009-03-26

Primavara poetilor

 

 

  Galeria „ARTA”  vă invită sâmbată, 21 martie 2009  orele 11 la
lansarea cărții "HIPNOZA DE DUPA PERDEA" autor Georgiana Bebeșelea
și la decernarea premiilor concursului de creație literara "PRIMAVARA POEÅ¢ILOR"
organizat de Sorin Durdun - jurnalist, Realitatea musceleana și Aurel Monea - președinte
al Centrului Cultural ,,Morel”. Organizatorul evenimentului este Ioan Crăciun, directorul Editurii Ars Docendi.


2009-03-21

Iernile de altadata

Adrian Săvoiu a debutat la Galeria Arta ca fotograf dar nu a uitat de prima dragoste, cartea și adus, pentru a completa evenimentul și un volum de versuri de al cărei apariții s-a ingrijit, "Balade vesele și triste" a lui George Topârceanu. Expoziția de fotografie intitulată "iernile de altădată" poate fi considerată o continuare a versurilor lui Topârceanu fiind o evocare, de această dată în imagini, a peisajului cu viața sa de dincolo de frumusețe.

 

2009-02-05

Povesti nesfarsite

Ducu Gheorghiescu

„Dacă este 1 martie, este și Ducu aici” sunt cuvintele profesorului Ioan Crăciun, directorul Editurii Ars Docendi și gazda evenimentelor de la Galeria „Arta”, în deschiderea  expoziției de fotopoeme „Povești nesfârșite”. De trei ani, Ducu Gheorghiescu și-a făcut obiceiul de a aduce primăvara la Câmpulung și, odată cu ea, fotografii din locuri de o frumusețe nebănuită pentru mulți dintre noi, surprinse în timpul călătoriilor sale în țară și străinătate. În acest an, a avut-o alături pe poeta Cristina Onofre, originară din Muscel, mai exact, din comuna Mihăești, membră a Uniunii Scriitorilor, filiala Pitești. Pentru organizatori a fost o premieră să prezinte lucrările spectaculoase ale fotografului din Curtea de Argeș, dublate de o „traducere” în versurile

2009-02-26

Lansare de carte

Alexandru Bunescu - "Invitație la autoeducație "

Cartea este retipărită fiind o încercare reușită a fiicei autorului, Laura Bunescu de a readuce în atenție subiectele studiate în urmă cu câțiva ani de profesorul Alexandru Bunescu. Lucrarea este o provocare pentru cititor de a descoperi cât de mult este influențat omul, în evoluția sa, de tot ceea ce se află în jur, familie, școală, așezare, prieteni și mai ales cum personalitatea evoluează de la real la ideal.

 

2009-01-28
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.