Corneliu Ionescu

 

S-a nascut la 20 februarie 1956 in orasul pitesti. A absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, promotia 1980, la clasa prof. Ghe. Saru. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici. Intre 1991-1994, a fost profesor la Academia "Atheneum" din Bucuresti. Activitatea expozitionala si-a inceput-o in 1975 la Fetivalul Studentesc din Sibiu, expunand apoi la Saloanele oficiale republicane ale tineretului din Sala Dalles (1981, 1982, 1984), la Salonul Municipal din muzeul National de Arta (1980-1988) sau la Teatrul National (1981). In anii 1982-1984 a beneficiat de bursa de atelier "Cecilia Cutescu si Frederick Storck"; in 1979 I s-a decernat Premiul pentru Pictura al revistelor "Amfiteatru" si "Viata Studenteasca". Lucrari ale sale se afla in colectii particulare din Romania, Italia, Franta, Germania, austria, Suedia, Japonia, Elvetia, Canada, Chile, Turcia, Australia.

 

2009-05-07

ReSITUS

Avem deosebita plăcere să vă invităm sâmbătă 28 martie 2009, ora 11.00
la Galeria „Arta” din Campulung Muscel, strada Negru Voda nr. 111
la prezentarea proiectului:
                                  ReSITUS
Metode şi tehnici avansate de conservare şi reconstrucţie digitală
pentru patrimoniul cultural-istoric imobil.
În cadrul evenimentului va avea loc vernisajul o expoziţiei de fotografii şi printuri precum şi lansarea unui volum dedicat prezentării rezultatelor proiectului.

ReSITUS este un  proiect ştiinţific şi de cercetare umanistă în aplicarea căruia s-au utilizat tehnologii de vârf şi s-au investit cunoştinţe din domenii  diverse, implicând pluridisciplinaritatea. Este un concept născut din noua filozofie a conservării şi valorificării patrimoniului cultural-istoric.
Obiectivul principal al proiectului ReSITUS îl reprezintă utilizarea metodelor integrate care presupun corelarea între cercetarea patrimoniului cultural-istoric şi tehnologiile digitale avansate de achiziţie imagistică şi prelucrare în spaţii virtuale, conform conceptului de „virtual heritage”.
Patru monumente ecleziale din judeţul Argeş au făcut obiectul aplicării proiectului: Ansamblul Bărăţia şi Mânăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel, ansamblul monastic rupestru de la Corbii de Piatră şi biserica de lemn din Jupâneşti, comuna Coşeşti.

Parteneri:
Fundaţia HAR, Universitatea din Piteşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 200, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu” al Academiei Române.
Proiectul a beneficiat de sprijinul Editurii Ars Docendi – Universitatea din Bucuresti.
 

2009-03-26

Primavara poetilor

 

 

  Galeria „ARTA”  vă invită sâmbată, 21 martie 2009  orele 11 la
lansarea cărţii "HIPNOZA DE DUPA PERDEA" autor Georgiana Bebeşelea
şi la decernarea premiilor concursului de creaţie literara "PRIMAVARA POEŢILOR"
organizat de Sorin Durdun - jurnalist, Realitatea musceleana şi Aurel Monea - preşedinte
al Centrului Cultural ,,Morel”. Organizatorul evenimentului este Ioan Crăciun, directorul Editurii Ars Docendi.


2009-03-21

Iernile de altadata

Adrian Săvoiu a debutat la Galeria Arta ca fotograf dar nu a uitat de prima dragoste, cartea şi adus, pentru a completa evenimentul şi un volum de versuri de al cărei apariţii s-a ingrijit, "Balade vesele şi triste" a lui George Topârceanu. Expoziţia de fotografie intitulată "iernile de altădată" poate fi considerată o continuare a versurilor lui Topârceanu fiind o evocare, de această dată în imagini, a peisajului cu viaţa sa de dincolo de frumuseţe.

 

2009-02-05

Povesti nesfarsite

Ducu Gheorghiescu

„Dacă este 1 martie, este şi Ducu aici” sunt cuvintele profesorului Ioan Crăciun, directorul Editurii Ars Docendi şi gazda evenimentelor de la Galeria „Arta”, în deschiderea  expoziţiei de fotopoeme „Poveşti nesfârşite”. De trei ani, Ducu Gheorghiescu şi-a făcut obiceiul de a aduce primăvara la Câmpulung şi, odată cu ea, fotografii din locuri de o frumuseţe nebănuită pentru mulţi dintre noi, surprinse în timpul călătoriilor sale în ţară şi străinătate. În acest an, a avut-o alături pe poeta Cristina Onofre, originară din Muscel, mai exact, din comuna Mihăeşti, membră a Uniunii Scriitorilor, filiala Piteşti. Pentru organizatori a fost o premieră să prezinte lucrările spectaculoase ale fotografului din Curtea de Argeş, dublate de o „traducere” în versurile

2009-02-26

Lansare de carte

Alexandru Bunescu - "Invitaţie la autoeducaţie "

Cartea este retipărită fiind o încercare reuşită a fiicei autorului, Laura Bunescu de a readuce în atenţie subiectele studiate în urmă cu câţiva ani de profesorul Alexandru Bunescu. Lucrarea este o provocare pentru cititor de a descoperi cât de mult este influenţat omul, în evoluţia sa, de tot ceea ce se află în jur, familie, şcoală, aşezare, prieteni şi mai ales cum personalitatea evoluează de la real la ideal.

 

2009-01-28
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.