ARMONII DE TOAMNĂ MUREȘANĂ

Ne face plăcere să vă invităm vineri 29 septembrie 2017, ora 17.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică ARMONII DE TOAMNĂ MUREŞANĂ.

 

Expoziția cuprinde 26 de lucrări de pictură și grafică, semnate de participanții la Tabăra Internațională de creație desfășurată la Târgu-Mureș, sub egida Asociației Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.

 

În expozitie sunt prezente lucrări semnate de nume importante din arta plastică contemporană: Marilena Măntescu (Bucureşti), Lia Popescu (Timisoara), Corneliu Drăgan-Târgovişte (Târgovişte), Ammar Alnahhas (Siria), Cornel Vana (Turda), Mihai Potcoavă (Bucureşti), Mihai Marin Cârstea (Bucureşti), David Croitor ( Vatra Dornei), Rares Kerekes (Sighişoara), Klara Pădurean (Târgu-Mureş) Veress Zsuzsa (Târgu-Mureş), Krisztina Balazs (Târgu-Mureş).

 

Expoziţia va fi deschisă în perioada 29 septembrie - 27 octombrie 2017.  

 

Vă aşteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-10-06

Alexandru Nancu și Luiza Barcan

Ne face plăcere să vă invităm vineri 25 august 2017, ora 17.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc un dublu eveniment: lansarea volumului Spre Răsărit, cu Alexandru al Luizei Barcan, publicat anul acesta la Editura Ars Docendi - Universitatea din București, și vernisajul expoziției de grafică Ipostasuri ale Răsăritului, semnată de Alexandru Nancu, protagonistul acestei cărţi-confesiune despre un artist înduhovnicit care a lăsat, aşa cum şi-a dorit, „semne” inconfundabile ale trecerii lui prin lume și de la a cărui naştere s-au împlinit 58 de ani pe 4 august 2017. 

 


O „carte a darurilor”, cum numea în prefaţă Cristina Andrei volumul Luizei Barcan, se va deschide astfel și pentru cititorii din Câmpulung, după lansarea din luna mai de la Salonul Internațional de Carte Bookfest, unde a primit o distincție din partea organizatorilor (Asociația Editorilor din România).


Luiza Barcan, autoarea cărţii şi curatorul expoziţiei, dedică ambele evenimente aniversării a 20 de ani de când destinul ei s-a împletit cu cel al lui Alexandru Nancu, artistul şi omul de cultură alături de care a trăit fascinanta călătorie spirituală pe care o descrie volumul ei, o călătorie ce include printre reperele sale şi spaţiul muscelean.  


Evenimentul va fi întregit cu un moment artistic prezentat de actrița Ana-Maria Crăciun.

 

Expoziţia va fi deschisă în perioada 25 august-24 septembrie 2017.

  

Vă aşteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-08-21

Zilele Municipiului Câmpulung

Ne face plăcere să vă invităm la evenimentele organizate de Editura Ars Docendi-Universitatea din București la Galeria Arta  în cadrul Zilelor Municipiului Câmpulung (20-23 iulie 2017):

        

Expoziția de fotografii de arhivă și documente Colegiul Naţional Pedagogic Carol Câmpulung-Muscel – 150 de ani(18.06-20.07.2017)
 
 

 

Vineri 21 iulie 2017

ora 17.00:  Vernisajul expoziţiei de caricatură – Bogdan Petry.

 

Vă așteptăm.

 
Ioan Crăciun, 

Director al Editurii Ars Docendi-Universitatea din București
Curator al Galeriei Arta

2017-07-14

expozitie fotografie

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă, 24 iunie 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei       de fotografii de arhivă şi documente Colegiul Naţional Pedagogic Carol I Câmpulung-Muscel – 150 de ani

Realizatorii expoziţiei sunt prof. Adrian Săvoiu şi prof. George Radu. 

Prelucrarea imaginilor şi tipărirea reproducerilor au fost realizate la Editura Ars Docendi – Universitatea din Bucureşti.


Înființată la București în anul 1867 prin decretul domnitorului Carol, Școala Normală Carol I a fost cea dintâi instituție de învățământ din Muntenia specializată în pregătirea învățătorilor. Încă din primii ani de funcționare, școala a avut ca profesori nume mari ale vieții academice, științifice și didactice românești. Mutată în 1896 la Câmpulung-Muscel într-o clădire monumentală, Școala Normală Carol I a continuat să fie o instituție de elită prin marii profesori și absolvenții pe care i-a format. Numindu-se din 1996 Colegiul Național Pedagogic Carol I, școala-fanion a începuturilor învățământului pedagogic românesc a îmbrăcat în ultimii ani o haină nouă, în urma unui amplu program de reabilitare a sediului. Așa cum arată astăzi, colegiul este nu numai una dintre cele mai frumoase școli din țară, ci și un monument istoric, un adevărat muzeu.


Expoziția își propune să prezinte prin fotografii de arhivă și documente existența de 150 de ani a acestei instituții cu deschidere națională și internațională.


Expoziţia va fi deschisă în perioada 24 iunie – 20 iulie 2017.


Vă aşteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-06-17

lansare albume Radu Adrian și Eugenia Enescu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 mai 2017ora 12:00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc lansarea volumelor de artă Sculptorul Radu Adrian. Album retrospectiv și Eugenia Enescu. Album retrospectiv, autor Radu Adrian.


Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, secția Sculptură (promoția 1971), Radu Adrian este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București. A participat la cele mai importante simpozioane de sculptură și a susținut numeroase expoziții personale. A fost inițiatorul și organizatorul Simpozionului Național de Pictură Voina-Câmpulung (în perioada 2000-2010) și al Simpozionului Național de Sculptură din localitatea Miroși, Argeș (în perioada 2003-2011). Are 26 de sculpturi monumentale amplasate în spații publice, în opt localități din țară. Lucrează în piatră, lemn sau bronz, sculptură de interior sau de exterior. Semnează și grafică, pictură în ulei, acuarelă, pastel, mozaic, frescă, vitraliu.


Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, Eugenia Enescu este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, Facultatea de Arte Decorative, secția Ceramică-Sticlă (promoția 1971). A participat la majoritatea saloanelor oficiale dedicate „artelor focului” și la importante expoziții de artă românească de peste hotare. A deschis numeroase expoziții personale și a fost distinsă, în anul 2003, cu Premiul Artele Focului. 

„Justificată de serioasa pregătire profesională, testează o mulțime din posibilitățile de expresie, oferite de trei din formele plastice de bază: desenul grafic, pictura și tridimensionalul lutului ars sau al sticlei modelate prin topire.” (Radu Adrian)


Lansarea de la Galeria Arta se înscrie într-o serie de evenimente pe care Editura Ars Docendi le organizează în cursul anului 2017 și care marchează împlinirea a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși și a 30 de ani de la moartea lui Constantin Noica.


2017-05-26

EXPOZITIE DE SCULPTURA SI PICTURA

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 20 mai 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de sculptură și pictură, deschisă de artiștii plastici Liviu Brezeanu, Grigore Stan și Dumitru Piceava.  

Absolvent al Institutului de Arte Plastice din București, Secția Sculptură, promoția 1984, clasa prof. Geta Caragiu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1995, Liviu Brezeanu a lucrat cu precădere în lemn, dar și în marmură sau piatră, mai ales forme stilizate, având figura umană drept reper central. De-a lungul timpului a avut numeroase participări la expoziții de grup, personale și tabere de sculptură.

Grigore Stanmembru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala București, este absolvent al Școlii Populare de Artă din Târgoviște, specializarea Pictură, clasa prof. Tiberiu Cercel. A participat la numeroase expoziții personale și de grup în mai multe orașe din țară: București, Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Ploiești etc.

Dumitru Piceava, de profesie medic stomatolog (cadru universitar), a absolvit în 1981 Școala de Arte București, secția Sculptură. Lucrează în gips, lemn, marmură, piatră, bronz etc. Multe dintre sculpturile sale au teme din tradiția și simbolica armânească.  
A fost premiat în cadrul mai multor concursuri naționale de sculptură. Are contribuții importante și în domeniul cultural, fiind unul dintre fondatorii Societății Culturale Aromâne. Dumitru Piceava este pionier al rebusului armânesc. Din anul 1966 editează revista Bana Armânească. Este traducător în aromână al Noului Testament și al unor volume de poezii și cărți de rugăciuni.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 20 mai - 23 iunie 2017.

Vă aşteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2017-05-17
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.