Şcoala din Galerie

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 17 septembrie 2016, ora 11.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică a elevilor Şcolii din Galerie, coordonaţi de profesorul şi artistul plastic Gheorghe Paulian


Expoziţia va fi deschisă în perioada 17 septembrie - 6 octombrie 2016.

 

2016-09-13

Alexandru DONICI

 Ne face plăcere să vă invităm sambata 20.08. 2016, ora 11 , la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură Alexandru Donici (1912-1970). Restitutio

 

 

 Expoziția conține lucrări ale artistului plastic aflate în prezent în proprietatea nepotului său Pavy Beloiu (inițiator al acestui eveniment), a unor instituții publice sau persoane fizice.

 

Alexandru Donici s-a născut la București în 1912 (tatăl era vasluian, iar mama  rucăreancă). Familia se stabilește definitiv la Câmpulung în 1948. Începând din 1959 (anul înființării Școlii Populare de Artă din Câmpulung) și până în 1962, predă aici desenul. În 1966 școala își redeschide cursurile cu profesori de marcă (prof. acad. George Oprescu, prof. dr. Flaminiu Mârțu, prof. Eugen Pohonțu etc.).

La inițiativa sa, în 1970, ia ființă la Câmpulung Cenaclul „Ion D. Negulici”, al cărui prim președinte este Donici.

Artistul se stinge din viață în 1970 la Câmpulung. O parte dintre lucrările sale se află la Muzeul Municipal și la Casa de Cultură „Tudor Mușatescu” din Câmpulug, iar altele în colecții particulare.

 

Vernisajul va cuprinde și prezentarea albumului Alexandru Donici, autor Pavy Beloiu, album tehnoredactat de artistul plastic Gheorghe Paulian.


 Expoziția va fi deschisă în perioada 20.august- 15 septembrie 2016.

2016-08-18

Zilele Câmpulungului

Ne face plăcere să vă invităm la evenimentele organizate de Editura Ars Docendi-Universitatea din București la Galeria Arta  în cadrul Zilelor Municipiului Câmpulung (20-24 iulie 2016):

        

Vineri 22 iulie 2016

ora 16.15:  Vernisajul expoziţiei de caricatură – Bogdan Petry.

 

Bogdan Petry, grafican la Cațavencii, este unul dintre cei mai apreciați artiști plastici români, specializat în caricatura de portret, utilizând cele mai performante tehnici digitale actuale.
În expoziție vor fi prezente lucrări noi, majoritatea premiate în cadrul unor concursuri internaționale (lucrările pot fi achiziționate de la Galeria Arta).

Expoziția va fi deschisă în perioada 22 iulie-19 august 2016.
În fiecare joi, între orele 16.00-18.00, autorul va organiza un workshop și va executa la comandă portrete-caricaturi.

 

ora 17.30: Lansare de carte:

·         Semantica simbolului în poezia lui Ion Barbu, de Steliana Deaconu, Editura Ars Docendi, Bucureşti, 2016.

·         Parodii originale, de George Topîrceanu, reeditare a primei ediții (1916), Editura Ars Docendi, Bucureşti, 2016.

·         Depănând amintiri… cu Mihai Tican Rumano, de Ion D. Amzică, Editura Ars Docendi, Bucureşti, 2016.

 

Primele două volume au fost lansate și în cadrul Târgurilor Internaționale de Carte Gaudeamus 2015 și Bookfest 2016, iar cel de-al treilea, apărut recent, va fi prezentat cu această ocazie.

Editura marchează astfel și în cadrul Zilelor Municipiului Câmpulung date reprezentative referitoare la trei importanți scriitori și oameni de cultură români legați prin origine și apartenență afectivă de spațiul muscelean: Ion Barbu, George Topîrceanu și Mihai Tican Rumano.

 

 

Vă așteptăm!

 
Ioan Crăciun, 

 

Director al Editurii Ars Docendi-Universitatea din București
Curator al Galeriei Arta

2016-07-18

Expozitie sculptura

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 25 iunie 2016, ora 12 30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de sculptură și pictură, deschisă de artiștii plastici Liviu Brezeanu și Grigore Stan.  

Absolvent al Institutului de Arte Plastice din București, Secția Sculptură, promoția 1984, clasa prof. Geta Caragiu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1995, Liviu Brezeanu a lucrat cu precădere în lemn, dar și în marmură sau piatră, mai ales forme stilizate, având figura umană drept reper central. De-a lungul timpului a avut numeroase participări la expoziții de grup, personale și tabere de sculptură.

Grigore Stan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala București, este absolvent al Școlii Populare de Artă din Târgoviște, specialitatea pictură, clasa prof. Tiberiu Cercel. A participat la numeroase expoziții personale și de grup în mai multe orașe din țară: București, Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Ploiești etc.

Expoziţia va fi deschisă în perioada  25 iunie - 20 iulie 2016.

2016-06-21

Elena STOICA

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 14 mai 2016, ora 11, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de acuarelă a pictoriţei şi profesoarei Elena Stoica.

Absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, Universitatea din Timişoara, promoţia 1972, a fost profesor de Educaţie Plastică până în 1974 la Feteşti, între 1975 şi 2003 la Şcoala Albeştii de Argeş, apoi până în 2007 la Corbeni, judeţul Argeş.

În 1976 a înfiinţat cercul de artă plastică "Cromo" din Albeşti, Argeş, căruia în 2001 îi schimbă numele în "Culoare şi vis", cu sediul în comuna Corbeni, Argeş. D
e-a lungul timpului, elevii acestor cercuri au fost distinşi cu peste 100 de premii la festivaluri naţionale şi internaţionale (Franţa, Italia, Japonia, SUA, Australia, China, Turcia, Egipt, Portugalia, Cehia, Polonia etc). 

Este pedagogul care, activând în mediul rural, a coordonat două dintre cele mai prestigioase cercuri de pictură pentru copii din România.

Ca artist plastic, a deschis importante expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Franţa: Roquebrune, Cap-Martin; SUA: California, Arizona, Atlanta).

Expoziţia
va fi deschisă în perioada  14 mai - 10 iunie 2016.

Vă aşteptăm!

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2016-05-10

Aurel Garjoaba

 Ne face plăcere să vă invităm vineri 1 aprilie 2016, ora 17, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, 

unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic Ion Aurel Gârjoabă.

Ion Aurel Gârjoabă, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, este absolvent al

 Facultăţii de Arte Plastice, Universitatea Timişoara, promoţia 1966. A fost profesor de 

arte şi de educaţie plastică în Drobeta Turnu Severin, Motru, Turnu Măgurele şi Curtea de Argeş. 

De-a lungul timpului, a avut numeroase expoziţii personale şi de grup (pictură, grafică). 

A fost distins cu o serie de premii şi medalii, lucrări ale pictorului aflându-se în colecţii

 private şi în muzee din ţară şi din străinătate. 

Ion Aurel Gârjoabă are o viziune pronunţat agresivă, viguroasă, fermă în fiecare 

dintre gesturile picturale. Compoziţiile, naturile statice şi peisajele sale atestă, 

fiecare în parte, o natură luminoasă care nu se lasă în voia instinctului şi a momentului. 

Octavian Barbosa – critic de artă

Ion Aurel Gârjoabă îşi concentrează atenţia asupra nuanţelor desluşite în treceri 

subtile, în tonuri voalate, obţinute în culori de apă, desfăşurând cu măiestrie o rafinată 

gamă de griuri delicate.                                                                          

Adina Nanu – critic de artă

 

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1-28 aprilie 2016.

Vă aşteptăm!

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

 

2016-03-31
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.