Biserici din suflete de copil (2006-03-06)

   Sunt prezentate lucrari ale Cercului de Pictura ANTEU al Casei de Cultura a Sindicatelor Mioveni - Pictorul Cornel Carstea si elevii sai: Andreea Calina, Andrei Hernest, Costin Giugea, Elena Barleanu, Delia Smaranda, Iulia Smaranda, Lavinia Fulgeanu, Madalina Duma, Laura Deaconu, Narcis Ene, Oana Boian, Doina Voicu, Andra Dorojan, Bianca Dragne, Alexandra Dumitru, Adrian Gavrila.
   Mai expun Irina Mihailescu, de 8 ani, din Campulung precum si pictoritele Maria Proca-Jinga si Rodica Ivancu (din Campulung Muscel). 
   Invitat: pictorul Dragos Filip, membru U.A.P. Bucuresti.

Expozitie

Cateva lucrari din expozitie: 

vizualizeaza galerie foto

Alte informatii

    << Am gândit expozitia ca fiind dedicata atât zilei copilului cât si celor doua sarbatori religioase care au încadrat-o: Înaltarea Domnului si Rusaliile. 
   De aceea am adus laolalta lucrari realizate de copii si lucrari ale unor maturi cu suflete de copil; de aici si numele Biserici din suflete de copil. Mi s-a parut chiar un câstig un nume cu rezonanta asemanatoare cu cel al cunoscutului concurs Icoana din sufletul copilului organizat de revista Chemarea credintei.
   Asa ca am construit expozitia în jurul bisericilor pictate de copiii din Mioveni, pe care le-am asezat în centrul galeriei.
    Iata cateva ganduri ale lui Andrei Hernest - unul dintre membrii Cercului de Pictura ANTEU din Mioveni:
   „Expozitia Biserici din suflete de copil cum a fost numita la Campulung, s-a vrut a fi, in prag de mare sarbatoare crestina Sf. Pasti, o trimitere în satul romanesc, spre traditie, spre meditatie.
   Am numit-o, la primul vernisaj Biserici deschise. S-a mai vrut a fi un semnal, un apel catre oameni de a proteja si conserva zestrea de patrimoniu, o intoarcere catre icoana, biserica de sat si de suflet. Avertismentul nostru este ca, ignoranti fiind, lasand vremea si vremurile sa imbatraneasca putinul ce ne-a mai ramas pe zidurile bisericilor vechi, vom fi cu toate mijloacele moderne niste neputinciosi, lasand ruina sa se aseze nu vom nai avea ce restaura nici in icoana nici in suflete. Conservati, pastrati pentru a nu fi nevoiti sa restaurati (ca sa nu spunem carpiti)!”
   Pe simeze am asezat iconitele Irinei Mihailescu, icoanele si bisericile celor doua coplesitor de generoase pictorite septuagenare (Maria Proca Jinga si Rodica Ivancu) si studiile de bolta, copilarite serios de artistul plastic Dragos Filip.
   La sfârsit, mi s-a parut ca putem darui o picatura de delicatete, un strop de bucurie si o farâma din curatenia sufletului de copil.>>

Ioan Craciun - Directorul Editurii Ars Docendi a Universitatii Bucuresti 
Curator al Galeriei Arta

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.