MARA DIACONU (2019-03-07)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 9 martie 2019, ora 11:30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică VIBRAȚII a artistei plastice Mara Diaconu. 

 

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția grafică, absolventă a Facultății de Arte Plastice a Universității Al. I. Cuza” din Iași și a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu” din București, Mara Diaconu este un nume de referință în arta plastică românească contemporană. Între anii 1990 și 2010 a fost profesor de grafică la Liceul de Arte Dinu Lipatti” din Pitești. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziții în țară și în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituții de cultură și în colecții private.

 

Se numește Vibrații pentru că, atunci când ascultă muzică, un artist vede imagini și culori, vibrează. Totul se transformă în creierul nostru în imagini, în jocuri compoziționale. (...) Întotdeauna ascult muzică în atelier. N-aș putea spune că o înțeleg, dar o transform în imaginile mele.” (Mara Diaconu)


„Mara Diaconu este o personalitate complexă. (…) Ne transmite atât de multe lucruri, prin structura ei interioară și prin componenta sufletească pe care o dăruiește prin fiecare lucrare și fiecare expoziție, încât vorbele sunt aproape de prisos. Această expoziție, Vibrații, este o declarație, o provocare a stărilor pe care autorul le simte și le transmite. Acest gest este un act de generozitate, o dăruire. Mara Diaconu face parte din acea pleiadă a autorilor cu personalitate complexă care copleșesc prin ceea ce fac și ceea ce transmit.” (Mihai Precup, critic de artă)

 

„Legătura dintre pictură și desen este foarte clară, Mara Diaconu fiind un desenator de excepție. În același timp și culoarea care vine să influențeze linia face ca Mara Diaconu să ne ofere acea ipostază care este plină de un cadru în care sunt multe detalii. Mara Diaconu este ca un operator care redă spectacolul în plină efervescență.” (Gheorghe Dobrică, președinte UAP, filiala Pitești)

  

Expoziția va fi deschisă în perioada 9 martie-4 aprilie 2019.

 

video

fotografii
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.