Fondatori cenaclu (2023-10-31)

Începând din data de 16 septembrie 2023, vernisajul având loc la ora 11.30, Galeria Arta din Câmpulung Muscel găzduiește expoziția ARTĂ PLASTICĂ LA CÂMPULUNG MUSCEL. În memoria fondatorilor Cenaclului „I. D. Negulici”.
Gândită în cadrul unui proiect mai larg, manifestarea este organizată de Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici" din Câmpulung. Înființată în anul 2022 ca entitate cu personalitate juridică, asociația s-a constituit preponderent pe structura cunoscutului cenaclu (membri, arhivă, patrimoniu), propunându-și să conserve moștenirea acestuia, datând din 1970, și să continue, alături de celelalte instituții de cultură locale, o  tradiție fertilă.
Actuala inițiativă reprezintă un demers lăudabil și deloc facil, presupunând un efort concertat pentru identificarea și, de foarte multe ori, pentru atragerea proprietarilor de lucrări alături de asociație în scopul propus. In fapt, la valoarea artistică a lucrărilor se adaugă o substanțială componentă  afectivă și istorică.
 
In acest context, în expoziție sunt expuse lucrări semnate de:
Alexandru DONICI, Ștefan CHIOREANU, Dalila lONESCU, Gheorghe NEGRU, Mircea CONSTANTINESCU, Pantelimon FLEȘARIU, Marian PETRY, Ecaterina ENESCU, Victoria PETRESCU, Maria PROCA - JINGA, Nicolae Constantinescu, Constantin COJANU, Gheorghe PAULIAN, Nelu CONSTANTIN, Ștefan THURY.
 
Deținătorilor lucrărilor de pe simeze (urmași ai celor comemorați, apropiați ai familiilor acestora, iubitori de artă) li se cuvin mulțumiri speciale, atât din partea organizatorilor cât și a comunității în care au trăit și au creat artiștii evocați, contribuind semnificativ la istoria plasticii locale.
 
Expoziția este deschisă în perioada 16 septembrie - 15 octombrie 2023. (Ioan Crăciun, curatorul galeriei)
 
Vă așteptăm.
 
 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.