Corneliu Drăgan Târgovişte (2015-05-28)

Acuarelistul Corneliu Drăgan-TârgoviÅŸte expune în perioada 29 mai - 25 iunie 2015, o serie de lucrări la Galeria ARTA (Strada Negru Vodă nr. 111, Câmpulung-Muscel). Evenimentul este susÅ£inut de AsociaÅ£ia Localităţilor ÅŸi Zonelor Istorice ÅŸi de Artă din România (A.L.Z.I.A.R.). 

Vernisajul expoziÅ£iei va avea loc vineri, 29 mai, la ora 17:00. 

Corneliu Drăgan - TârgoviÅŸte este membru al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie ÅŸi de asemenea, singurul artist român care a participat la Bienala InternaÅ£ională de Acuarelă de la Shanghai, China. Printre ultimele expoziÅ£ii personale se numără ÅŸi cea de la Ambasada României în Regatul Arabiei Saudite (20 de ani de relaÅ£ii diplomatice).

“E suficient să-i priveÅŸti opera, să citeÅŸti, printre valurile de lumină ale lucrărilor sale, care te îndeamnă să visezi, să descifrezi, pe albul hârtiei, metamorfoza stropului de apă devenit cântec, amintire, vers. Se înÅ£elege, lumea căreia îi dă viaţă este o frântură din sufletul său: frumos gândită ÅŸi maiestuos dezvăluită ochiului, în mantii transparente Å£esute din zori de ziuă, transfigurări ale renaÅŸterii unei picături de viaţă. Tehnica acuarelei presupune spontaneitate ÅŸi siguranţă a gestului. Sub imperiul emoÅ£iei, a trăirii unice a clipei, culorile de apă ÅŸi hârtia pot să dea naÅŸtere unei capodopere. Pentru Corneliu Drăgan-TârgoviÅŸte totul e simplu. Dealtfel, simplitatea naturaleÅ£ii este cea care îi defineÅŸte opera ÅŸi drumul ÅŸi atitudinea sa în viaţă.”  

 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.