Regele Mihai (2018-07-18)

Ne face plăcere să vă invităm vineri 20 iulie 2018, ora 16.00,

 la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc un dublu eveniment

 ·         vernisajul expoziției Copilăria Regelui Mihai în fotografiile lui Iosif Berman 

 ·         prezentarea albumului Cusături românești culese de Elena C. Cornescu, 

ediție de Ioan Crăciun, Ars Docendi, 2018

 


Expoziția, realizată de Editura Ars Docendi-Universitatea din București, conține reproduceri ale unor fotografii realizate în perioada interbelică, ilustrând momente din copilăria Regelui Mihai.

Iosif Berman (1890-1941), unul dintre cei mai importanți fotojurnaliști de la începutul secolului XX, a fost ultimul fotograf oficial al Casei Regale a României.

Evenimentul inițiat de jurnalista Adina Ștefan, legatara testamentară a Luizei Berman, se adaugă expozițiilor Berman găzduite de Muzeul Național Cotroceni și de Biblioteca Națională a României în anii 2013 și 2014 și celei de la Teatrul Național din București, în 2016.


Această expoziție de fotografii istorice, dintre care unele datează din perioada 1927-1930, anii Regelui-copil Mihai, reprezintă un omagiu adus memoriei acestuia.


Expoziția va fi deschisă în perioada 20 iulie - 23 august 2018.

 

Albumul Cusături românești culese de Elena C. Cornescu (Ars Docendi, 2018), reeditarea primei ediții apărute la Editura Socec & Co. în 1906, este una dintre cele mai documentate și mai bine realizate lucrări din domeniul artei decorative tradiționale românești. Cuprinde 41 de planșe cu modele de cusături românești „adunate din 7 districte ale României: din Muscel – 15; Argeș – 9; Râmnicu-Vâlcea – 8; Olt – 3; Gorj – 2; Prahova – 1; Dolj – 1, Ilfov  – 1, Banat  – 1“.

La mai bine de un secol de la publicare, albumul își conservă calitatea artistică, valoarea documentară crescându-i pe măsura trecerii timpului. Aceasta este și rațiunea pentru care ne-am încumetat să-l reedităm în acest an al Centenarului. 

Vă așteptăm.


Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

video

foto
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.