Mihai Tica Rumano (2015-12-16)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 19 decembrie 2015, ora 11, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul unei expoziții cu lucrări de pictură și grafică din colecția Mihai Tican Rumano, donată de scriitor în anii `60 comunei Berevoești-Muscel.

Vor fi expuse lucrări semnate de Corneliu Baba, Kimon Loghi, Tia Peltz, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Ipolit Strâmbu, Iosif Steurer, Ecaterina Delighioz, Gheorghe Simmota, Constantin Isachie, Dan Băjenaru, Constantin Vasilescu, Mica Åžerbu, Aurelia Orghidan Ananescu, Gheorghe Zidaru, Ioan Papazoglu, Elena Petraglu, V. Rudeanu și alții. Cu această ocazie, se va face o prezentare a biografiei și operei scriitorului Mihai Tican Rumano și va fi organizat un ministand de carte cu cele mai importante ediții princeps și reeditări ale volumelor acestuia.   

Vernisajul va fi completat cu prezentarea lucrării Satul Berivoești (Muscel). Obștea Moșnenilor, autor Vasile V. Caramelea, reeditarea ediției din 1946. Aceasta a fost lansată de Editura Ars Docendi în cadrul Târgului Educației al Universității din București și prezentată la Salonul Internațional de Carte Bookfest și la Simpozionul național 100 de ani de la nașterea Profesorului Vasile V. Caramelea, organizat de Institutul de antropologie Fr. I. Rainer al Academiei Române. 

Evenimentul, care marchează 120 de ani de la nașterea lui Mihai Tican Rumano și centenarul nașterii lui Vasile V. Caramelea, este organizat în colaborare cu Primăria Comunei Berevoești și cu Societatea Culturală "Mihai Tican Rumano" din aceeași localitate.Expoziția va fi deschisă în perioada 19 decembrie 2015 - 22 ianuarie 2016.

Vă așteptăm!

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.