Mara Diaconu

Ne face plăcere să vă invităm vineri 17 aprilie 2015, ora 17.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică a artistei plastice Mara Diaconu
 
Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția grafică, absolventă a Facultății de Arte Plastice a Universității Al.I.Cuza” din Iași și a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu” din București, a fost profesoară la Liceul de Arte Dinu Lipatti” din Pitești. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziții în țară și în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituții de cultură și în colecții private.

Expoziția va fi deschisă în perioada 17 aprilie - 15 mai 2015.
 
Vă așteptăm!
 
Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei „Arta

2015-04-16

Artă religioasă

 

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 aprilie 2015, ora 11.30, la Galeria „Arta" din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul unei expoziții de artă religioasă Viorela și Vintilă Mihăescu.
  Vintilă Mihăescu
Artist vizual (tapiserie, pictură, grafică, artă religioasă), absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu", secția de tapiserie din București. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, România, al „Academiei Internaționale de Artă Contemporană", Roma, Italia și International Association of Art-UNESCO.Premii: Premiul pentru tapiserie, proiectul pentru decorarea Teatrului Național, 1970; Premiul special „Pastrarea tradițiilor", Quatrienala de Arte, Erfurt, Germania, 1974; Premiu pentru pictură la Salonul Național, 1976; Ordinul și medalia Meritul Cultural, 2004; Marele premiu la Bienala de Artă "Cezar Ivanescu" Muzeul de Artă Galați, 2009. 

 Viorela Mihăescu

Artist vizual  (tapiserie, grafică, arta digitală, artă religioasă), absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu" București, secția de graficÇŽ. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a International Association of Art-UNESCO. Premii 1975: Premiul pentru acuarelÇŽ la Festivalul „Voronețiana" Suceava; 1985: Premiul Asesoratului Pentru CulturÇŽ, Roma; 1988: Premiul „Caravaggio" Roma;  2012: Premiul Salonului de Tapiserie București.

Artiștii au realizat împreună comenzi de lucrari de artă monumentală, artă religioasă sau tapiserie și au lucrări în numeroase colecții particulare din Romania sau din străinătate, în colecții de stat sau muzee de artă (Galați, Craiova, Constanța, Slatina, Blaj, Pompei - Italia). Lucrările lor au fost expuse la majoritatea expozițiilor și saloanelor de artă organizate de UAP sau de muzee de artă și au avut peste 20 de expoziții personale în România și în Italia, Franța, Olanda, Austria.Despre artiști puteți afla mai multe informații sau puteți vedea imagini ale lucrărilor lor pe site-urile www.mihaescu-art.net și www.arte-textile.ro.    

Invitați cu lucrări în expoziție: Cristina Ionescu Berechet, absolventă a secției de Conservare-Restaurare a Facultății de Teologie din București și artistul plastic iconar Alexandru Marinescu din Câmpulung Muscel. 
 Expoziția va fi deschisă în perioada 4 - 17 aprilie 2015.
 Vă așteptăm!

 

2015-04-02

Expozitie Cristina OPREA

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 7 martie 2015, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung-Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură Fantasy

Expune Cristina Oprea, artist plastic profesionist, specializat în pictură de șevalet, gravură, grafică de carte, artă miniaturală. Absolventă și doctor al Academiei de Arte Vizuale ,,Ioan Andreescu” Cluj-Napoca, secția pictură, Cristina Oprea are și un master și un doctorat în istorie la Facultatea de Istorie, Filosofie și Geografie, Universitatea din Craiova. A deschis mai multe expoziții personale în țară, participând și la numeroase expoziții de grup naționale și internaționale. Totodată, a realizat și ilustrații grafice pentru mai multe reviste de cultură, între care Mozaicul, Scrisul Românesc, Tribuna și Lettre International și este autoarea volumului de versuri Labirintul Albastru (Editura Aius, Craiova, 2006).

A obținut numeroase premii, printre care Diploma de Onoare la Salonul Internațional de Artă ACEEA’S, Barcelona, Spania (2000); titlul special Medalia Orașului LE Lorroux-Bottereau, Franța (1999); Mențiune de Onoare (1995) și Diplomă de Onoare (1996, 1997) la Salonul Mediteranean de Artă Plastică, Port-de-Bouc, Franța; Premiul al II-lea la Concursul Național de Artă „Voronețiana”, Suceava, România (1995).

Expoziția va fi deschisă în perioada 7-28 martie 2015.

 

 

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun,

Curator al Galeriei Arta

2015-03-04

Lansare carte Maria Chirtoacă

Sâmbătă 21 februarie 2015, ora 11.00, Galeria Arta din Câmpulung Muscel găzduiește lansarea cărții O dragoste fără hotare: Leagăn de muscele (vol. I), Poezie și onoare (vol. II).

 
Autoarea, Maria Chirtoacă, profesor de Limba și Literatură Română la Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel, a publicat 21 cărți de poezie, proză și literatură pentru copii.
 

Vă așteptăm.

2015-02-20

scoala din galerie

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 7 februarie 2015, ora 11.30, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică a elevilor Åžcolii din Galerie”- ediția a opta-, coordonați de profesorul și artistul plastic Gheorghe Paulian. Expoziția va fi deschisă în perioada 7.02. 27.02.2015.
 
Vă așteptăm!
 
Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

2015-02-10

Expozitie MAHRAME

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 20.12.2014, ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel unde va avea loc vernisajul expoziției MAHRAME: PORTRETE ÅžI NUME: Martiri ai regimului comunist (Instalație textilă. Expoziție comemorativă cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la Revoluția din 1989). Expune Irina Hasnaș-Hubbard, artist textil, consultant în design de expoziții, formator, educator de muzeu, art instructor (Master of Fine Arts-Museum Studies, Philadelphia), doctor în muzeografie/istorie.

Lucrările au fost concepute pentru Anul Martiriului 2014. Expoziția MAHRAME: PORTRETE ÅžI NUME: Martiri ai regimului communist este organizată sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii celor 25 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.
Vernisajul este însoțit de prezentarea volumului Povestea familiei Arnăuțoiu din Nucșoara. Relatări de Elena Ion Arnăuțoiu, ediție de Ioan Crăciun, Editura Ars Docendi, 2014.
În cursul itinerării expoziției, mahramele au fost expuse în holul central al penitenciarului Râmnicu Sărat, iar apoi în Turnul Temniței din cetatea Făgărașului, unde este găzduit Muzeul Țării Făgărașului.
Numele expoziției trimite la Mahrama Veronicăi. În interpretarea autoarei, ,,mahramele sunt pânze țesute în casă, pe ele fiind imprimate portretele unor membri ai grupurilor de rezistență anticomunistă fotografiați în timpul detenției. Fiecare mahramă, diferită și unică, poartă figura unei persoane reale, cu destinul ei din România anilor`50".

Celor aproximativ 40 de mahrame itinerate până acum, în expoziția actuală li se va alătura una nouă. Aceasta va conține nume ale tinerilor de 22 de ani înmormântați în Cimitirul Eroilor Revoluției din București.

Vă așteptăm!

 Ioan Crăciun

Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei Arta

2014-12-19
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.