Restaurare de icoana veche

   Sambata, 16 aprilie 2011, la Galeria Arta din Campulung are loc vernisajul expozitiei "Restaurare de icoana veche romaneasca" in cadrul careia expune Dragos Filip, membru al Uniunii ArtiÅŸtilor Plastici din BucureÅŸti. In expoziÅ£ie vor fi prezentate si fotografii de icoane vechi aparÅ£inand Åžcolii de la Câmpulung.
   ExpoziÅ£ia este deschisă în perioada 16 aprilie - 6 mai 2011.

2011-04-16

Ion Aurel Garjoaba

   In pictura mea am încercat să surprind ÅŸi minunile naturii, dar ÅŸi creaÅ£iile omului.
   Dintre tablourile expuse în februarie 2011 la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, câteva au o... poveste ceva mai interesantă decât celelalte. E vorba despre cele câteva lucrări care fac parte din ciclul „TrovanÅ£ilor”. Desi vizitasem în mai multe rânduri Muzeul NaÅ£ional al TrovanÅ£ilor de la CosteÅŸti-Horezu, Vâlcea, nu intuisem potenÅ£ialul pictural al acestora. Până când... NepoÅ£elul meu, de nici 11 ani în vara lui 2009, în vacanÅ£a lui în România, i-a văzut ÅŸi i-a fotografiat. Ce unghiuri a găsit, ce încadrări a făcut... Au rezultat niÅŸte fotografii excepÅ£ionale, demne de un mare artist fotograf, dar ÅŸi foarte picturale. Din care, desigur, m-am inspirat.
   CăpiÅ£ele de fân – suspendate – redau raportul util-estetic rezolvat în mod ingenios de ţăranul român.
   TroiÅ£a aÅŸezată de obicei la răscruce de drumuri exprimă relaÅ£ia dintre om ÅŸi divinitate: „Mergi cu Dumnezeu, omule!”

2011-02-22
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.