Diana Borundel - Natural Art ( 2006-04-17)

   Scenograf, artist decorator, nascuta la 25 mai 1968 in Bucuresti, a absolvit sectia de scenografie a Universitatii Hyperion.
   Membra a U.C.I.N. si a A.A.P., realizeaza colaborari la cateva filme artistice si documentar-artistice, treisprezece expozitii personale, scenografia si costumele piesei de teatru Efectul razelor gama asupra anemonelor cu premiera la Teatrul Al. Davilla din Pitesti in noiembrie 2000.
   In decembrie 2000 a participat la Salonul National de Masti Traditionale de la Teatrul National, Sala Artexpo. Este inscrisa in volumul 4 din Enciclopedia Artistilor Plastici. Are numeroase colaborari cu articole de bricolaj, decoratiuni si stilism la mai multe reviste, participari la targururi si tabere de creatie in calitate de creator popular sau/si artist plastic,iar in 2006 este absolventa a cursului de design ambiental al Universitatii Dalles.
   Obtine Premiul pentru refolosirea elementelor traditionale la Festivalul Studentesc de Design Vestimentar Bucuresti 1995. Membra A.N.T.R.E.C. participa la toate manifestarile expozitionale organizate de aceasta.

Expozitie

   Prin tehnica colajului,am tratat in lucrarile mele contradictia. Ca sa nu mor, m-am jucat cu materia, cromatica si forma, ca un copil, caci asa cum a spus Brancusi, cand incetam sa mai fim copii, am murit.
   M-am luptat cu spatiul si timpul Departe si Tarziu pentru a le creea din elemente instinctive, primordiale, paradoxal, daca ne gandim la ideea care le slujeste. Materia umila si efemera, contrazice eternitatea tanjita de orice artist pentru lucrarile sale. Am atribuit lucrarilor mele simplitatea formei geometrice pe care o intalnim in traditia si simbolistica noastra romaneasca:Simplitatea este complexitatea insasi (Brancusi). 
   Din punct de vedere artistic, cred ca am facut un singur lucru important; anume am intrat in armonie cu natura. De fapt Natura este adevaratul artist! 

vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.