Antoneta Cocos-Andreescu (2019-08-05)

Intro Ne face plăcere să vă invităm  joi 29 august 2019, ora 16.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziÅ£iei de pictură Înapoi în timp. 

Expune Antoneta CocoÅŸ-Andreescu, membră a Cenaclului de Arte Plastice „Constantin BrâncuÅŸi” din Craiova ÅŸi a Cenaclului de Arte Plastice „I. D. Negulici” din Câmpulung. 

Antoneta CocoÅŸ-Andreescu, distinsă cu mai multe premii, are numeroase expoziÅ£ii personale ÅŸi participări la expoziÅ£ii de grup ÅŸi saloane naÅ£ionale, lucrările sale fiind prezente în colecÅ£ii particulare din Å£ară ÅŸi din străinătate.

 

„(...) ExerciÅ£iul îndelung pe două dintre temele fundamentale ale picturii de ÅŸevalet - natura statică ÅŸi peisajul - au condus-o pe artista Antoneta CocoÅŸ-Andreescu la adevărate reuÅŸite artistice.  Gândind ÅŸi regândind mereu structuri compoziÅ£ionale relativ complexe, artista îÅŸi clădeÅŸte cu dezinvoltură construcÅ£ia cromatică cu permanente alternanÅ£e cald-rece, într-o arhitectură în care linia devine accent, iar tuÅŸa de culoare, adesea împăstată, creează ritmuri alerte sugestionând privitorului tumultul său interior. De aici senzaÅ£ia de trăire intensă în faÅ£a motivului-subiect, pe care o transmite în compoziÅ£iile sale, dar mai ales acea notă de sensibilitate autentică, curată, fără contrafaceri studiate ÅŸi de spontaneitate a gestului. Este o artistă născută cu darul ÅŸi harul culorii, care ÅŸi-a construit cu migală demersul artistic.” 


Florin Rogneanu, director al Muzeului de Artă Craiova, februarie 2011)

ExpoziÅ£ia se va desfăşura în perioada 31 august - 27 septembrie 2019.


Evenimentul va fi întregit cu prezentarea ediÈ›iei a 3-a a volumului Scrisori din Câmpulung. Constantin Noica -  Gheorghe Staicu, ediÈ›ie de Ioan Crăciun, reeditare prilejuită de împlinirea în 2019 a:

- 110 ani de la naÈ™terea lui Constantin Noica

- 100 de ani de la nașterea lui Alexandru Paleologu

-   25 de ani de la moartea lui Gheorghe Staicu.  Vă aşteptăm!

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei ArtaCategorie

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.