EXPOZITIE DE SCULPTURA SI PICTURA (2017-05-17)

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 20 mai 2017ora 11.30, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziției de sculptură și pictură, deschisă de artiștii plastici Liviu Brezeanu, Grigore Stan și Dumitru Piceava.  

Absolvent al Institutului de Arte Plastice din București, Secția Sculptură, promoția 1984, clasa prof. Geta Caragiu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1995, Liviu Brezeanu a lucrat cu precădere în lemn, dar și în marmură sau piatră, mai ales forme stilizate, având figura umană drept reper central. De-a lungul timpului a avut numeroase participări la expoziții de grup, personale și tabere de sculptură.

Grigore Stanmembru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala București, este absolvent al Școlii Populare de Artă din Târgoviște, specializarea Pictură, clasa prof. Tiberiu Cercel. A participat la numeroase expoziții personale și de grup în mai multe orașe din țară: București, Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Ploiești etc.

Dumitru Piceava, de profesie medic stomatolog (cadru universitar), a absolvit în 1981 Școala de Arte București, secția Sculptură. Lucrează în gips, lemn, marmură, piatră, bronz etc. Multe dintre sculpturile sale au teme din tradiția și simbolica armânească.  
A fost premiat în cadrul mai multor concursuri naționale de sculptură. Are contribuții importante și în domeniul cultural, fiind unul dintre fondatorii Societății Culturale Aromâne. Dumitru Piceava este pionier al rebusului armânesc. Din anul 1966 editează revista Bana Armânească. Este traducător în aromână al Noului Testament și al unor volume de poezii și cărți de rugăciuni.

Expoziția va fi deschisă în perioada 20 mai - 23 iunie 2017.

Vă așteptăm.

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei Arta

video

FOTO
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.