Artă religioasă (2015-04-02)

 

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 aprilie 2015, ora 11.30, la Galeria „Arta" din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul unei expoziții de artă religioasă Viorela și Vintilă Mihăescu.
  Vintilă Mihăescu
Artist vizual (tapiserie, pictură, grafică, artă religioasă), absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu", secția de tapiserie din București. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici, România, al „Academiei Internaționale de Artă Contemporană", Roma, Italia și International Association of Art-UNESCO.Premii: Premiul pentru tapiserie, proiectul pentru decorarea Teatrului Național, 1970; Premiul special „Pastrarea tradițiilor", Quatrienala de Arte, Erfurt, Germania, 1974; Premiu pentru pictură la Salonul Național, 1976; Ordinul și medalia Meritul Cultural, 2004; Marele premiu la Bienala de Artă "Cezar Ivanescu" Muzeul de Artă Galați, 2009. 

 Viorela Mihăescu

Artist vizual  (tapiserie, grafică, arta digitală, artă religioasă), absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu" București, secția de graficÇŽ. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a International Association of Art-UNESCO. Premii 1975: Premiul pentru acuarelÇŽ la Festivalul „Voronețiana" Suceava; 1985: Premiul Asesoratului Pentru CulturÇŽ, Roma; 1988: Premiul „Caravaggio" Roma;  2012: Premiul Salonului de Tapiserie București.

Artiștii au realizat împreună comenzi de lucrari de artă monumentală, artă religioasă sau tapiserie și au lucrări în numeroase colecții particulare din Romania sau din străinătate, în colecții de stat sau muzee de artă (Galați, Craiova, Constanța, Slatina, Blaj, Pompei - Italia). Lucrările lor au fost expuse la majoritatea expozițiilor și saloanelor de artă organizate de UAP sau de muzee de artă și au avut peste 20 de expoziții personale în România și în Italia, Franța, Olanda, Austria.Despre artiști puteți afla mai multe informații sau puteți vedea imagini ale lucrărilor lor pe site-urile www.mihaescu-art.net și www.arte-textile.ro.    

Invitați cu lucrări în expoziție: Cristina Ionescu Berechet, absolventă a secției de Conservare-Restaurare a Facultății de Teologie din București și artistul plastic iconar Alexandru Marinescu din Câmpulung Muscel. 
 Expoziția va fi deschisă în perioada 4 - 17 aprilie 2015.
 Vă așteptăm!

 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.