Arhitectura Berechet în viziune Berechet (2012-08-30)

Ne face plăcere să vă invităm vineri 7 septembrie, ora 17.00 la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de fotografie Arhitectura Berechet în viziune    Berechet. Evenimentul se va desfășura în perioada 7 - 28 septembrie 2012. 
  
 
Dimitrie Ionescu-Berechet (1896, Câmpulung-Muscel-1969, București) este unul dintre cei mai importanți și prolifici arhitecți români din toate timpurile, autor a numeroase lucrări de arhitectură cu caracter bisericesc sau civil, în țară și în străinătate. Arhitect șef al Patriarhiei Române între 1930-1963, el s-a remarcat îndeosebi în domeniul arhitecturii bisericești, fiind proiectantul a peste 100 de biserici noi, dar fiind activ și în domeniul arhitecturii laice, prin proiectarea a numeroase edificii publice și case particulare în Câmpulung (circa 80) și în întreaga țară.

Expoziția foto Arhitectura Berechet în viziune Berechet prezintă o perspectivă personală, proprie familiei arhitectului D. Ionescu-Berechet, asupra creațiilor sale arhitecturale din Câmpulung. Evenimentul se dorește a fi un semnal menit să stârnească interesul câmpulungenilor iubitori de cultură, asupra vieții și activității uneia dintre marile personalități pe care le-a cunoscut urbea de-a lungul vremii. Totodată, el se dorește a fi începutul unui vast proiect de readucere la lumină a operei acestuia, atât din orașul Câmpulung-Muscel, cât și din întreaga țară și de peste hotare.

Autorii acestei expoziții, Åžtefan și Cristina Ionescu-Berechet, soț și soție, formează o echipă deja sudată pe tărâmul fotografiei, mărturie stând expoziția personală Anotimpurile vieții (Sala Amfiteatru, Teatrul Național din București, 14-20 dec 2006) și expoziția de grup Orthodox Christianity on the Internet (ed. a II-a, Centrul Cultural Beocin, Serbia, 10-20 nov 2007). Åžtefan Ionescu-Berechet este doctor în Teologie, asistent al Facultății de Teologie din București, disciplina Artă Creștină, iar Cristina Ionescu-Berechet, absolventă a aceleiași facultăți, secția Conservare-Restaurare, este artist vizual, activă în domeniile picturii, educației plastice, fotografiei și ilustrației de carte pentru copii. 

 

 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.