ReSITUS (2009-03-26)

Avem deosebita plăcere să vă invităm sâmbătă 28 martie 2009, ora 11.00
la Galeria „Arta” din Campulung Muscel, strada Negru Voda nr. 111
la prezentarea proiectului:
                                  ReSITUS
Metode și tehnici avansate de conservare și reconstrucție digitală
pentru patrimoniul cultural-istoric imobil.
În cadrul evenimentului va avea loc vernisajul o expoziției de fotografii și printuri precum și lansarea unui volum dedicat prezentării rezultatelor proiectului.

ReSITUS este un  proiect științific și de cercetare umanistă în aplicarea căruia s-au utilizat tehnologii de vârf și s-au investit cunoștințe din domenii  diverse, implicând pluridisciplinaritatea. Este un concept născut din noua filozofie a conservării și valorificării patrimoniului cultural-istoric.
Obiectivul principal al proiectului ReSITUS îl reprezintă utilizarea metodelor integrate care presupun corelarea între cercetarea patrimoniului cultural-istoric și tehnologiile digitale avansate de achiziție imagistică și prelucrare în spații virtuale, conform conceptului de „virtual heritage”.
Patru monumente ecleziale din județul Argeș au făcut obiectul aplicării proiectului: Ansamblul Bărăția și Mânăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel, ansamblul monastic rupestru de la Corbii de Piatră și biserica de lemn din Jupânești, comuna Coșești.

Parteneri:
Fundația HAR, Universitatea din Pitești, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 200, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu” al Academiei Române.
Proiectul a beneficiat de sprijinul Editurii Ars Docendi – Universitatea din Bucuresti.
 

fotografie
vizualizeaza galerie foto

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.