Radu Adrian

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 27 iunie 2015, ora 11.30, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului plastic Radu Adrian: Reliefuri în marmură şi metal.

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, absolvent al Universităţii de Artă „N. Grigorescu” din București, Secţia Sculptură, are foarte multe sculpturi monumentale din piatră, marmură sau bronz, amplasate în parcuri și spații publice, în mai multe localități din ţară. Lucrează în piatră, lemn sau bronz, sculptură de interior sau monumentală, de exterior. Semnează lucrări și în mozaic, pictură în ulei, acuarelă, pastel, frescă ori vitralii. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituţii de cultură şi în colecţii private.
Expoziţia, care este dedicată împlinirii de către artist a vârstei de 70 de ani, va fi deschisă în perioada 27 iunie - 18 iulie 2015.
 Vă aşteptăm!
 Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei „Arta”

2015-06-23

Corneliu Drăgan Târgovişte

Acuarelistul Corneliu Drăgan-Târgovişte expune în perioada 29 mai - 25 iunie 2015, o serie de lucrări la Galeria ARTA (Strada Negru Vodă nr. 111, Câmpulung-Muscel). Evenimentul este susţinut de Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România (A.L.Z.I.A.R.). 

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 29 mai, la ora 17:00. 

Corneliu Drăgan - Târgovişte este membru al Societăţii de Acuarelă din Birmingham, Marea Britanie şi de asemenea, singurul artist român care a participat la Bienala Internaţională de Acuarelă de la Shanghai, China. Printre ultimele expoziţii personale se numără şi cea de la Ambasada României în Regatul Arabiei Saudite (20 de ani de relaţii diplomatice).

“E suficient să-i priveşti opera, să citeşti, printre valurile de lumină ale lucrărilor sale, care te îndeamnă să visezi, să descifrezi, pe albul hârtiei, metamorfoza stropului de apă devenit cântec, amintire, vers. Se înţelege, lumea căreia îi dă viaţă este o frântură din sufletul său: frumos gândită şi maiestuos dezvăluită ochiului, în mantii transparente ţesute din zori de ziuă, transfigurări ale renaşterii unei picături de viaţă. Tehnica acuarelei presupune spontaneitate şi siguranţă a gestului. Sub imperiul emoţiei, a trăirii unice a clipei, culorile de apă şi hârtia pot să dea naştere unei capodopere. Pentru Corneliu Drăgan-Târgovişte totul e simplu. Dealtfel, simplitatea naturaleţii este cea care îi defineşte opera şi drumul şi atitudinea sa în viaţă.”  

 

2015-05-28

Nelu Constantin si Ionel Dâmboianu

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 16 mai 2015, ora 11.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a artiştilor plastici Nelu Constantin şi Ionel Dâmboianu.

Evenimentul va fi completat de lansarea volumului Scena vieţii. Epigrame, catrene, madrigale şi... un strop de poezie, autor Nelu Constantin.
 

Expoziţia va fi deschisă în perioada 16-28 mai 2015

2015-05-13

Mara Diaconu

Ne face plăcere să vă invităm vineri 17 aprilie 2015, ora 17.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică a artistei plastice Mara Diaconu
 
Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia grafică, absolventă a Facultăţii de Arte Plastice a Universităţii Al.I.Cuza” din Iaşi şi a Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, a fost profesoară la Liceul de Arte Dinu Lipatti” din Piteşti. De-a lungul timpului, a deschis numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate, având multe lucrări în patrimoniul unor instituţii de cultură şi în colecţii private.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 17 aprilie - 15 mai 2015.
 
Vă aşteptăm!
 
Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi
Curator al Galeriei „Arta

2015-04-16

Artă religioasă

 

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 aprilie 2015, ora 11.30, la Galeria „Arta" din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul unei expoziţii de artă religioasă Viorela şi Vintilă Mihăescu.
  Vintilă Mihăescu
Artist vizual (tapiserie, pictură, grafică, artă religioasă), absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu", secția de tapiserie din Bucureşti. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici, România, al „Academiei Internaţionale de Artă Contemporană", Roma, Italia și International Association of Art-UNESCO.Premii: Premiul pentru tapiserie, proiectul pentru decorarea Teatrului Naţional, 1970; Premiul special „Pastrarea tradiţiilor", Quatrienala de Arte, Erfurt, Germania, 1974; Premiu pentru pictură la Salonul Naţional, 1976; Ordinul şi medalia Meritul Cultural, 2004; Marele premiu la Bienala de Artă "Cezar Ivanescu" Muzeul de Artă Galaţi, 2009. 

 Viorela Mihăescu

Artist vizual  (tapiserie, grafică, arta digitală, artă religioasă), absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu" Bucureşti, secţia de graficǎ. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România și a International Association of Art-UNESCO. Premii 1975: Premiul pentru acuarelǎ la Festivalul „Voroneţiana" Suceava; 1985: Premiul Asesoratului Pentru Culturǎ, Roma; 1988: Premiul „Caravaggio" Roma;  2012: Premiul Salonului de Tapiserie București.

Artiștii au realizat împreună comenzi de lucrari de artă monumentală, artă religioasă sau tapiserie și au lucrări în numeroase colecții particulare din Romania sau din străinătate, în colecţii de stat sau muzee de artă (Galați, Craiova, Constanța, Slatina, Blaj, Pompei - Italia). Lucrările lor au fost expuse la majoritatea expozițiilor şi saloanelor de artă organizate de UAP sau de muzee de artă și au avut peste 20 de expoziții personale în România și în Italia, Franța, Olanda, Austria.Despre artiști puteți afla mai multe informații sau puteți vedea imagini ale lucrărilor lor pe site-urile www.mihaescu-art.net şi www.arte-textile.ro.    

Invitaţi cu lucrări în expoziţie: Cristina Ionescu Berechet, absolventă a secţiei de Conservare-Restaurare a Facultăţii de Teologie din Bucureşti şi artistul plastic iconar Alexandru Marinescu din Câmpulung Muscel. 
 Expoziţia va fi deschisă în perioada 4 - 17 aprilie 2015.
 Vă aşteptăm!

 

2015-04-02
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.