Lansare de carte

Ne face plăcere să vă invităm vineri 28 decembrie 2012, ora 16.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, unde va avea loc lansarea volumului Pictorul Negulici (1812-1851), autor Lucia Dracopol Ispir, editie 2012, Editura Ars Docendi, si o expozitie cu reproduceri ale unor lucrări şi documente de familie. Evenimentul este dedicat implinirii a 200 de ani de la nasterea lui I.D. Negulici.

 

2012-12-28

lansare carte

Ne face plăcere să vă invităm la o serie de prezentări de carte, prilejuite de centenarul I.L. Caragiale:
 
Prin Bucureștii lui Caragiale, Editura Ars Docendi, autor Dan Roșca
Din joacă și Din joacă în joacă, Editura Prisma, autor Constantin Miu
Proverbe și zicători modificate genetic, Editura Larisa, autor Gheorghe Mitroiu
 
Evenimentul va avea loc sâmbătă 8 decembrie 2012, ora 11.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel.

2012-12-03

Expozitie Rareş KEREKES

Ne face plăcere să vă invităm la vernisajul expoziţiei de pictură aparţinând lui Rareş Kerekes, care va avea loc sâmbătă 10 noiembrie 2012, ora 11.30, la Galeria "Arta" din Câmpulung Muscel. Expoziţia se va desfăsura cu sprijinul Editurii Ars Docendi-Universitatea din Bucureşti, Casei de Cultură "Tudor Muşatescu" Câmpulung Muscel şi Asociaţiei Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din România.

Tânarul pictor Rareş Kerekes, absolvent al Universităţii de Arte şi Design din Cluj şi membru al Asociaţiei Artiştilor din Târgu Mureş, are deja la activ expoziţii personale şi de grup, atât în ţară cât şi în străinătate.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 10 noiembrie-7 decembrie 2012.

2012-11-07

Preotul Ioan Răuţescu

 

 Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 octombrie 2012, ora 12.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, cu ocazia aniversării a 120 de ani de la naşterea preotului Ioan Răuţescu şi a lansării ediţiei anastatice a volumului Mânăstirea Aninoasa.

 

            Născut în 1892, preotul iconom stavrofor Ioan Răuţescu a fost un vrednic slujitor al altarului şi al neamului românesc, istoric şi cercetător. A publicat numeroase articole şi cercetări cu tematică diversă în reviste laice şi religioase. Ca folclorist, a cules mai multe colinde de la locuitorii satelor muscelene, subliniind printre altele faptul că acestea s-au păstrat din generaţie în generaţie şi că au constituit pentru majoritatea familiilor un exemplu de urmat. A publicat numeroase lucrări de mare importanţă, printre care Câmpulung Muscel. Monografie istorică, Dragoslavele, Monografia satului Topoloveni, ultimele două volume fiind premiate de Academia Română.

            În anul 1933, Ioan Răuţescu a finalizat şi a publicat monografia Mănăstirea Aninoasa (250 de pagini), mânăstire care se numără printre cele mai vechi aşezăminte religioase ale judeţului Muscel.

 

2012-10-02

Arhitectura Berechet în viziune Berechet

Ne face plăcere să vă invităm vineri 7 septembrie, ora 17.00 la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de fotografie Arhitectura Berechet în viziune    Berechet. Evenimentul se va desfășura în perioada 7 - 28 septembrie 2012. 
  
 
Dimitrie Ionescu-Berechet (1896, Câmpulung-Muscel-1969, Bucureşti) este unul dintre cei mai importanţi şi prolifici arhitecţi români din toate timpurile, autor a numeroase lucrări de arhitectură cu caracter bisericesc sau civil, în ţară şi în străinătate. Arhitect şef al Patriarhiei Române între 1930-1963, el s-a remarcat îndeosebi în domeniul arhitecturii bisericeşti, fiind proiectantul a peste 100 de biserici noi, dar fiind activ şi în domeniul arhitecturii laice, prin proiectarea a numeroase edificii publice şi case particulare în Câmpulung (circa 80) şi în întreaga ţară.

Expoziţia foto Arhitectura Berechet în viziune Berechet prezintă o perspectivă personală, proprie familiei arhitectului D. Ionescu-Berechet, asupra creaţiilor sale arhitecturale din Câmpulung. Evenimentul se doreşte a fi un semnal menit să stârnească interesul câmpulungenilor iubitori de cultură, asupra vieţii şi activităţii uneia dintre marile personalităţi pe care le-a cunoscut urbea de-a lungul vremii. Totodată, el se doreşte a fi începutul unui vast proiect de readucere la lumină a operei acestuia, atât din oraşul Câmpulung-Muscel, cât şi din întreaga ţară şi de peste hotare.

Autorii acestei expoziţii, Ştefan şi Cristina Ionescu-Berechet, soţ şi soţie, formează o echipă deja sudată pe tărâmul fotografiei, mărturie stând expoziţia personală Anotimpurile vieţii (Sala Amfiteatru, Teatrul Naţional din Bucureşti, 14-20 dec 2006) şi expoziţia de grup Orthodox Christianity on the Internet (ed. a II-a, Centrul Cultural Beocin, Serbia, 10-20 nov 2007). Ştefan Ionescu-Berechet este doctor în Teologie, asistent al Facultăţii de Teologie din Bucureşti, disciplina Artă Creştină, iar Cristina Ionescu-Berechet, absolventă a aceleiaşi facultăţi, secţia Conservare-Restaurare, este artist vizual, activă în domeniile picturii, educaţiei plastice, fotografiei şi ilustraţiei de carte pentru copii. 

 

 

2012-08-30

MIHAI ŞERBĂNESCU

Ne face plăcere să vă invităm miercuri 15 august, ora 13.00 la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Mihai Șerbănescu. Evenimentul este organizat de Editura Ars Docendi-Universitatea din București, Asociația Localităţilor și Zonelor Istorice și de Artă din România, filiala Târgoviște, și Casa de Cultură "Tudor Musatescu" Câmpulung.
 
 Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, Mihai Șerbănescu a primit numeroase premii și distincții, cu ocazia zecilor de expoziții organizate în ţară și în străinătate. În 2003, președintele României i-a acordat Ordinul „Meritul cultural gradul I”. Lucrările sale au fost expuse mult timp în galerii de artă din New York, unde pictorul a și locuit timp de 10 ani.
 
 Expoziţia se va desfășura în perioada 15 august-7 septembrie 2012.

2012-08-09
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.