Bogdan Petry - caricatură

Lumea mondenă sau cea politică furnizează din abundenţă subiecte caricaturistului Bogdan Petry. Expoziţia prezentată publicului Câmpulungean este o dovadă clară a varietăţii  de personaje care populează prim-planul vieţii pe plaiurile mioritice, aşa că nu te poţi minuna de apariţia pe simeze a premierului sau a nu ştiu cărei dive, dar te poate surprinde capacitatea artistului de a  scoate în evidenţă detalii de caracter pe care subiecţii încearcă să le mascheze.

Cea de-a opta expoziţie a lui Bogdan Petry  la Câmpulung  a lăsat însă să se observe ilustratorul din el, personajele sale devenind brusc serioase dacă poartă numele Vlad Ţepeş sau Rahan.

Bogdan Petry a promis publicului că, pentru cea de-a noua expoziţie câmpulungeană subiecţii vor fi locuitori ai oraşului, în mod special cei care se află la conducere sau în opoziţie, politicieni sau nu.

2011-07-19

Monumente istorice ale româniei

Două albume realizate în anul 1893 de fotograful Ioan Niculescu au fost scoase din arhive şi readuse în atenţia publicului larg de trei dintre cei mai pasionaţi căutători de informaţii legate de Câmpulung - Ioan Crăciun, Adrian Săvoiu şi Gheorghe Chiţa. Lansarea celor două albume a făcut parte din manifestările dedicate Câmpulungului - Cetatea întemeietorilor de ţară.

"Monumente istorice ale României - tipuri din judeţele Argeş şi Muscel" este o colecţie inedită de fotografii reprezentând Câmpulungul într-o epocă în care era considerat locul favorit pentru petrecerea  vacanţelor de către cei mai importanţi nobili sau artişti din România.

"Modele de cusături pentru costume naţionale române culese în judeţul Muscel" este o colecţie impresionantă şi foarte detaliată de broderii care se foloseau în decorarea costumului popular. Fotograf fiind, dar şi apropiat al Casei Regale, Ioan Niculescu a strecurat în album şi căteva fotografii de oameni purtând cu mândrie costumul popular printre acestea şi o imagine cu regina Elisabeta.

2011-07-21

Maria Chirtoacă - Miraje

Scriitoarea Maria Chirtoacă a ales ca , al cincisprezecelea său volum de poezie să fie dedicat călătoriilor. "Miraje" este o rezentare plastică a unor ţări vizitate.

La ceva timp după călătorie, amintirile se estompează,devenind senzaţii şi sentimente, şi tocmai aceste urme calde ale amintirilor sunt cuprinse în volumul de versuri.

Însoţite de ilustraţii, versurile vorbesc despre clădiri, străzi, oamenişi oraşe fiind încercarea poetei de a-şi atrage cititorul nu numai în lumea cuvintelor ci şi în cea a pelerinului.

2011-07-20

Claudia Muşat -Texturi şi colaje

Ne face plăcere să vă reamintim ca sambata 1 octombrie 2011, ora 11:00, la Galeria „Arta”  din Câmpulung Muscel, va avea loc vernisajul expozitiei texturi, colaj.
Expune Claudia Viorica Musat, membru U.A.P. Bucuresti, lect. dr. la Universitatea Nationala de Arte, Facultatea de Arte Decorative si Design, Bucuresti.
Din 1982 participa la majoritatea expozitiilor organizate de Uniunea Artistilor Plastici din Romania de anvergura nationala si internationala. Lucrarile artistei se afla in colectii particulare, muzee si galerii publice.

Prezinta criticul de arta Madalina Mirea.

2011-10-01

SĂVOIU – cronica unei familii din Muscel

  Sâmbătă 25 iunie, ora 11,  la Galeria „Arta” din Câmpulung,  va avea loc lansarea volumului

               SĂVOIU – cronica unei familii din Muscel, autor Adrian Săvoiu, apărut la Editura Ars Docendi - Universitatea din Bucureşti, 2011.
Cartea prezintă istoria a cinci generaţii descendente din Moise,  fiul unui preot din Moeciu, care s-a stabilit în urmă cu aproape două sute de ani la Mălin (Bughea de Sus), lângă Câmpulung,şi s-a căsătorit cu Stana, o fată din partea locului. Povestea vieţii lor şi a urmaşilor acestora este urmărită până în zilele noastre pe baza documentelor descoperite în  arhive, dar şi a informaţiilor păstrate prin memoria membrilor familiei.
      Lansarea va fi însoţită de expoziţia „Portul popular din Muscel în albumele lui Ioan Niculescu.Vor fi expuse fotografii şi reporoduceri din albumele:
         Monumente istorice ale României. Tipuri din judeţele Argeş şi Muşcel, anul 1893, ediţie de Adrian Săvoiu, Editura Ars Docendi, 2011

      Modele de cusături pentru costume naţionale române culese în judeţul Muscel, ediţie de Ioan Crăciun, Editura Ars Docendi, 2010

 

2011-06-29

Traditii, dans si costum popular din tara mea

   Ne face placere sa va invitam sambata 11 mai 2011, ora 11, la Galeria Arta din Campulung Muscel, unde va avea loc vernisajul expozitiei Traditii, dans si costum popular din tara mea .
   Expun membrii Cercului de pictura Culoare si Vis din Corbeni-Arges, coordonati de prof. Elena Stoica
    In expozitie vor fi expuse si lucrari ale copiilor de la:
 Gradinita cu Program Prelungit nr.3  Campulung-Muscel
      Coordonator prof. Cristina Ungureanu
 Scoala cu cls I-IV Gura Pravat
     Coordonator prof. Diana Leca
Scoala nr.1 Campulung-Muscel
     Coordonator prof. Clara Marinescu
 
Expozitia va fi deschisa in perioada 11.06-01.07.2011
 

2011-06-11
expozitii mai vechi
Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.