Monumente istorice ale româniei (2011-07-21)

Două albume realizate în anul 1893 de fotograful Ioan Niculescu au fost scoase din arhive şi readuse în atenţia publicului larg de trei dintre cei mai pasionaţi căutători de informaţii legate de Câmpulung - Ioan Crăciun, Adrian Săvoiu şi Gheorghe Chiţa. Lansarea celor două albume a făcut parte din manifestările dedicate Câmpulungului - Cetatea întemeietorilor de ţară.

"Monumente istorice ale României - tipuri din judeţele Argeş şi Muscel" este o colecţie inedită de fotografii reprezentând Câmpulungul într-o epocă în care era considerat locul favorit pentru petrecerea  vacanţelor de către cei mai importanţi nobili sau artişti din România.

"Modele de cusături pentru costume naţionale române culese în judeţul Muscel" este o colecţie impresionantă şi foarte detaliată de broderii care se foloseau în decorarea costumului popular. Fotograf fiind, dar şi apropiat al Casei Regale, Ioan Niculescu a strecurat în album şi căteva fotografii de oameni purtând cu mândrie costumul popular printre acestea şi o imagine cu regina Elisabeta.

video

fotografie
vizualizeaza galerie foto

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.