Antoneta Cocos-Andreescu (2019-08-05)

Intro Ne face plăcere să vă invităm  joi 29 august 2019, ora 16.00, la Galeria Arta din Câmpulung Muscel, unde are loc vernisajul expoziţiei de pictură Înapoi în timp. 

Expune Antoneta Cocoş-Andreescu, membră a Cenaclului de Arte Plastice „Constantin Brâncuşi” din Craiova şi a Cenaclului de Arte Plastice „I. D. Negulici” din Câmpulung. 

Antoneta Cocoş-Andreescu, distinsă cu mai multe premii, are numeroase expoziţii personale şi participări la expoziţii de grup şi saloane naţionale, lucrările sale fiind prezente în colecţii particulare din ţară şi din străinătate.

 

„(...) Exerciţiul îndelung pe două dintre temele fundamentale ale picturii de şevalet - natura statică şi peisajul - au condus-o pe artista Antoneta Cocoş-Andreescu la adevărate reuşite artistice.  Gândind şi regândind mereu structuri compoziţionale relativ complexe, artista îşi clădeşte cu dezinvoltură construcţia cromatică cu permanente alternanţe cald-rece, într-o arhitectură în care linia devine accent, iar tuşa de culoare, adesea împăstată, creează ritmuri alerte sugestionând privitorului tumultul său interior. De aici senzaţia de trăire intensă în faţa motivului-subiect, pe care o transmite în compoziţiile sale, dar mai ales acea notă de sensibilitate autentică, curată, fără contrafaceri studiate şi de spontaneitate a gestului. Este o artistă născută cu darul şi harul culorii, care şi-a construit cu migală demersul artistic.” 


Florin Rogneanu, director al Muzeului de Artă Craiova, februarie 2011)

Expoziţia se va desfăşura în perioada 31 august - 27 septembrie 2019.


Evenimentul va fi întregit cu prezentarea ediției a 3-a a volumului Scrisori din Câmpulung. Constantin Noica -  Gheorghe Staicu, ediție de Ioan Crăciun, reeditare prilejuită de împlinirea în 2019 a:

- 110 ani de la nașterea lui Constantin Noica

- 100 de ani de la nașterea lui Alexandru Paleologu

-   25 de ani de la moartea lui Gheorghe Staicu.  Vă aşteptăm!

Ioan Crăciun
Director al Editurii Ars Docendi

Curator al Galeriei ArtaCategorie

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.