Artă religioasă (2015-04-02)

 

Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 4 aprilie 2015, ora 11.30, la Galeria „Arta" din Câmpulung Muscel, unde va avea loc vernisajul unei expoziţii de artă religioasă Viorela şi Vintilă Mihăescu.
  Vintilă Mihăescu
Artist vizual (tapiserie, pictură, grafică, artă religioasă), absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu", secția de tapiserie din Bucureşti. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici, România, al „Academiei Internaţionale de Artă Contemporană", Roma, Italia și International Association of Art-UNESCO.Premii: Premiul pentru tapiserie, proiectul pentru decorarea Teatrului Naţional, 1970; Premiul special „Pastrarea tradiţiilor", Quatrienala de Arte, Erfurt, Germania, 1974; Premiu pentru pictură la Salonul Naţional, 1976; Ordinul şi medalia Meritul Cultural, 2004; Marele premiu la Bienala de Artă "Cezar Ivanescu" Muzeul de Artă Galaţi, 2009. 

 Viorela Mihăescu

Artist vizual  (tapiserie, grafică, arta digitală, artă religioasă), absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu" Bucureşti, secţia de graficǎ. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România și a International Association of Art-UNESCO. Premii 1975: Premiul pentru acuarelǎ la Festivalul „Voroneţiana" Suceava; 1985: Premiul Asesoratului Pentru Culturǎ, Roma; 1988: Premiul „Caravaggio" Roma;  2012: Premiul Salonului de Tapiserie București.

Artiștii au realizat împreună comenzi de lucrari de artă monumentală, artă religioasă sau tapiserie și au lucrări în numeroase colecții particulare din Romania sau din străinătate, în colecţii de stat sau muzee de artă (Galați, Craiova, Constanța, Slatina, Blaj, Pompei - Italia). Lucrările lor au fost expuse la majoritatea expozițiilor şi saloanelor de artă organizate de UAP sau de muzee de artă și au avut peste 20 de expoziții personale în România și în Italia, Franța, Olanda, Austria.Despre artiști puteți afla mai multe informații sau puteți vedea imagini ale lucrărilor lor pe site-urile www.mihaescu-art.net şi www.arte-textile.ro.    

Invitaţi cu lucrări în expoziţie: Cristina Ionescu Berechet, absolventă a secţiei de Conservare-Restaurare a Facultăţii de Teologie din Bucureşti şi artistul plastic iconar Alexandru Marinescu din Câmpulung Muscel. 
 Expoziţia va fi deschisă în perioada 4 - 17 aprilie 2015.
 Vă aşteptăm!

 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.