Preotul Ioan Răuţescu (2012-10-02)

 

 Ne face plăcere să vă invităm sâmbătă 6 octombrie 2012, ora 12.00, la Galeria „Arta” din Câmpulung Muscel, cu ocazia aniversării a 120 de ani de la naşterea preotului Ioan Răuţescu şi a lansării ediţiei anastatice a volumului Mânăstirea Aninoasa.

 

            Născut în 1892, preotul iconom stavrofor Ioan Răuţescu a fost un vrednic slujitor al altarului şi al neamului românesc, istoric şi cercetător. A publicat numeroase articole şi cercetări cu tematică diversă în reviste laice şi religioase. Ca folclorist, a cules mai multe colinde de la locuitorii satelor muscelene, subliniind printre altele faptul că acestea s-au păstrat din generaţie în generaţie şi că au constituit pentru majoritatea familiilor un exemplu de urmat. A publicat numeroase lucrări de mare importanţă, printre care Câmpulung Muscel. Monografie istorică, Dragoslavele, Monografia satului Topoloveni, ultimele două volume fiind premiate de Academia Română.

            În anul 1933, Ioan Răuţescu a finalizat şi a publicat monografia Mănăstirea Aninoasa (250 de pagini), mânăstire care se numără printre cele mai vechi aşezăminte religioase ale judeţului Muscel.

 

video

Realizare si gazduire Web: Digital Cable S.A.